JELI STE MAST I HLEB? E biće vam BAŠ žao što ovo niste znali!
Svinjska mast, Foto: preentscreen/

zanimljivo

JELI STE MAST I HLEB? E biće vam BAŠ žao što ovo niste znali!

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca

Objavljeno:

Konzumiranje 'obične', crne kafe pokazala se dobrom kad je reč o povećanju holesterola u telu. Kafa je bogata antioksidansima koji štite srce, a ako ne preterujete u konzumiranju, nema potrebe nema potrebe da je izbacujete.

Crveno meso, tvrdi Reinagel, ima lošu reputaciju iz sasvim pogrešnih razloga. Filet mignon komadi su nutritivno vrlo „jaki“ i zbog toga dobri za zdravlje srca. Crveno je meso dobar izvor proteina, vitamina B, cinka i ostalih nutrijenata te sadrži i mononezasićene masnoće, slične onima iz maslinovog ulja pa se preproručuje njegova konzumacija.

Svinjska mast

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca, dvaput više onih „dobrih“, mononezasićenih i tri puta veći udeo omega 3 masnih kiselina. Iako nutricionistkinja savetuje da primarni izvor masnoća ostane maslinovo ulje, ne vidi ništa loše u tome da vam svinjska mast bude druga na listi. BBC piše da je svinjska mast odličan izvor vitamina B i minerala.

Krompir

Ako smanjujete količinu soli koju konzumirate u danu, trebalo bi da povećatre unos kalija, savetuju nutricionisti. Jedite sveže voće, povrće i žitarice, a jedan od najboljih izvora kalijuma je krumpir.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.