ORGANIZAM STRADA KADA MU FALI JOD! Ako vam se dešavaju OVI SIMPTOMI, hitno nadoknadite ovaj mineral!
Da li vam fali jos?, Foto: Profimedia

obratite pažnju

ORGANIZAM STRADA KADA MU FALI JOD! Ako vam se dešavaju OVI SIMPTOMI, hitno nadoknadite ovaj mineral!

Osim štitne žlezde, nedostatak joda ima veliki uticaj na mozak, dojke, kožu i želudac

Objavljeno:

Hroničan nedostatak minerala, što se najčešće događa u letnjom periodu, može uzrokovati pojavu glavobolje, umora, malaksalosti i brojne druge zdravstvene probleme..

Da bismo to sprečili, najvažniji je piti dovoljno vode i ishranu zasnivati na bogatoj ponudi sezonskog povrća i voća. Bitno je to i kad je reč o mineralima.

Među mineralima posebno mesto pripada jodu. S obzirom na to da je odgovoran za većinu zbivanja u našem telu, njegov nedostatak dovodi do zastoja više procesa od kojih su neki ključni za zdravlje i izgled.

Osim štitne žlezde, nedostatak joda ima veliki uticaj na mozak, dojke, kožu i želudac. Telo šalje signale kada mu nedostaje ovaj ključni hranjivi element. Najuočljiviji su grčevi u mišićima.

Ako je kosa počela naglo opadati, a koža je postala suva, to bi mogao biti prvi signal da vam je organizam u deficitu sa jodom. Jer on reguliše nivo hidriranosti kože, jača i regeneriše folikule kose.

foto: Profimedia

Ukoliko ste iznenada počeli dobijati i na težini, to ja ozbiljan znak kako bi trebalo potražiti pregled i savet lekara porodične medicine i utvrditi eventualni manjak joda.

Treba naglasiti da je nedostatak tečnosti, a samim tim i minerala, najizraženiji kod ljudi koji se intenzivnije bave fizičkom aktivnošću. Zato i za njih važi pravilo – jesti što više voća i povrća, dok joda ima i u morskim plodovima i algama, kao i u mineralnim vodama sa prirodno rastvorenim jodom.

Šta je još pokazatelj da imate problem s manjkom joda?

- Osećate se umorno.

- Počeli ste zaboravljati.

- Depresivni ste i anksiozni.

- Otiče vam vrat.

- Srce sporije kuca.

- Ne uspevate ostati u drugom stanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.