OSAM DANA NAKON POROĐAJA NIJE SPAVALA: Njen muž je onda u BIBLIJI video nešto zbog čega je završila u SANATORIJUMU!
Kušing je postala nerazumna nakon rođenja sina, Foto: Facebook printscreen

POSTPOROĐAJNA PSIHOZA

OSAM DANA NAKON POROĐAJA NIJE SPAVALA: Njen muž je onda u BIBLIJI video nešto zbog čega je završila u SANATORIJUMU!

Po povratku kući, porodica je videla da nešto nije uredu sa njom

Objavljeno:

Majka koja je prvi put rodila dete doživela je horor nakon što je razvila postporođajnu psihozu (PP).

Ele Kušing (31) tvrdi da nije spavala osam dana nakon što se njen sin Džošua rodio 7. januara 2016. zbog pada opsednutosti održavanja svog doma besprekornim.

Njen suprug vikar Greg (34) postao je zabrinut kada se probudio i otkrio da su biblijske beleške njegove žene manično ispisane crvenim olovkom.

Posle posete tima za krizu mentalnog zdravlja gđa Kušing iz Lokvuda zatvorena je u psihijtarijsku ustanovu.

U tom trenutku, njena psihoza ostavila ju je toliko paranoičnu da je bila uverena da je njen suprug i „lepa“ medicinska sestra žele da je „zaključaju“ da bi mogli da imaju vezu.

Jednom kada je hospitalizovana, Kušing je utonula u "apsolutnu maniju", verujući da je u "Igrama gladi" i da čeka da bude "poslata u arenu da bude žrtvovana".

Nakon tri meseca boravka daleko od porodice, Kušing je konačno bila dovoljno stabilna da ode kući i sada se oseća 'snažnije i hrabrije' nego ikad.

- Nisam uopšte spavala. Čak i kad bi Džoš spavao, neprestano bih se vrtela oko sebe, vodeći računa da je sve čisto i uredno, umesto da se odmaram.„Kada sam se pokušala odmoriti, imala sam toliko misli koje su mi prolazile kroz glavu stotinu kilometara na sat. Moj govor je bio poput verbalne dijareje. Bolest je karakterisala uglavnom paranoja, sumnja i nesigurnost.

Kada su došli lekari iz bolnice, ona je samo videla mladu medicinsku sestru, pa je umislila da želi da joj preotme muža.

- Sećam se da sam mislila da me šalje da budem zatvorena kako bi mogla biti sa mojim mužem - bili su u tome zajedno. U bolnici su me smestili u sobu sa prozorom na sobu za osoblje kako bi me mogli posmatrati i pomislia sam da sam u "Igrama gladi". Sećam se da sam udaraka po staklu, prestravljena što će me uskoro poslati u arenu da budem žrtvovana. Osećala sam se kao da imam nadljudsku snagu i bilo je potrebno nekoliko članova osoblja da me obuzdaju.

Uživala je u trudnoći sve do svog poslednjeg tromesečja, kada je postala uznemirena mišlju o porođaju. Abnormalnost na pupčanoj vrpci otkrivena je prilikom njenog pregleda od 20 nedelja i zato je morala ranije da se porodi. Porođaj joj je bio izuzetno bolan.

Po povratku kući, porodica je videla da nešto nije uredu sa njom, a onda je situacija eskalirala i ona je hospitalizovana. Provela je dva meseca po bolnicama.

Nova majka je lečena nizom antipsihotika i stabilizatora raspoloženja, uključujući litijum i olanzapin, ali nisu reagovali tako brzo kao što su se lekari nadali.

Međutim, ipak je uspela da se oporavi, a sada uživa u vremenu sa svojim sinom, a takođe želi da podigne svest o postporođajoj psihozi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.