JELI SU KRUŠKE SVAKOG DANA POSLE OBROKA! Kada su otišli da kontrolišu nalaze, doktori nisu mogli da se načude!
Kruške, ilustracija, Foto: Printscreen

preporođeni

JELI SU KRUŠKE SVAKOG DANA POSLE OBROKA! Kada su otišli da kontrolišu nalaze, doktori nisu mogli da se načude!

Rešava mnoge probleme!

Objavljeno:

Sigurno ste već milion puta čuli savet kako bi, pre ili posle obroka, trebalo pojesti jabuku zbog većeg osećaja sitosti. Ipak, jeste li znali da je hranjiva vrednost kruške veća od vrednosti jabuke? Pritom u 100 grama kruške ima samo 60 kalorija.

Lekovita je protiv proliva, zatvora, nadutosti trbuha, gihta, raznih poremećaja u krvotoku, oboljenja bubrega, nervoze i reume. Kruška je korisna za obnavljanje krvi, vrlo je korisna u prehrani dijabetičara, pomaže radu srca i jetre, izbacivanju kamena iz bubrega i slično.

Protiv nadutosti jedite kompot od krušaka triput na dan pre jela, odnosno pre glavnih obroka. Protiv hroničnog zatvora jedite gnjile kruške, najbolje ujutro pre doručka. Protiv gihta, poremećaja u krvotoku i nefritisa (iznenadnog zatajenja bubrega) koristite kruške u svim oblicima, kao svež plod, sok, kompot i slično i to u svakodnevnoj prehrani. Sok pijte oko pola sata do sat pre jela, a kompot oko sat vremena iza obroka. Ovi recepti pomažu i u slučaju potrebe da se razbistri urin ili razbije kamen u bubregu.

Za jetru i žuč koristiti sveže plodove, sok ili kompot. Pazite da plodovi budu dovoljno zreli i da nemaju grubu koru jer nezrele i divlje kruške mogu izazvati proliv. Za izbacivanje peska iz mehura pomešajte dve kašičice naseckanog lišća kruške i dve kašičice peteljki trešanja i lista imele (s kruške ili topole). Prelijte kipećom vodom i poklopite na dva sata, procedite i pijte tokom dana. Terapija traje deset dana.

Za obnavljanje krvi osamdeset suvih plodova kruške staviti u crno vino i ostaviti deset dana na toplom mestu, na suncu. Zatim koristiti tako da prvi dan pojedete jednu krušku, drugi jednu ujutro, a drugu uveče treći tri kruške – po jednu ujutro, u podne i uveče. Četvrti dan dve ujutro, po jednu u podne i uveče, peti dan po dve ujutro i u podne i jednu uveče.

Sve do devetog dana kad ćete jesti tri puta po tri kruške i desetog kad smanjujete za po jednu krušku na dan. Protiv proliva pijte sok od svežih zrelih krušaka ili jedite pire od mesa oguljenih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.