BUBULJICE NA ZADNJICI NISU BEZAZLENE: Ako se pojave, ZNAČI DA IMATE PROBLEM KOJI POGAĐA VELIKI BROJ ŽENA!
Žena, ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

OPREZ

BUBULJICE NA ZADNJICI NISU BEZAZLENE: Ako se pojave, ZNAČI DA IMATE PROBLEM KOJI POGAĐA VELIKI BROJ ŽENA!

Obratite pažnju!

Objavljeno:

Iako se akne najčešće javljaju na licu, nekada se mogu javiti i na drugim delovima tela, kao što je zadnjica.

Ovaj problem može pogađati sve, a najčešće se javlja kod žena koje vežbaju, budući da se zbog znojenja i iritacije u folikulama dlaka na zadnjici skupljaju mrtve stanice i bakterije.

Protiv pojave akni i mitisera protiv kojih se možete boriti uz pomoć sledećih 6 saveta.

1. Tuširanje uklanja glavnog uzroka akni

Ukoliko ponekad, nakon vežbanja ili jurišanja po gradu umesto pod tuš duže ostanete u znojavoj odeći povećavate šanse za nastanak bubuljica na zadnjici. Naime, znojava odeća puna je bakterija stoga je najbolje odmah nakon vežbanja uskočiti pod tuš.

2. Ne zaboravite na piling

Dva puta sedmično pomešajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku kašičicu šećera i nježnim kružnim pokretima ruke tretirajte ovim najjednostavnijim pilingom iz kućne radinosti.

3. Sedite 15 minuta na toplom peškiru

Začepljene pore otvorit ćete uz pomoć pilinga, a u tome će vam dodatno pomoći i jedan jednostavan trik s peškirom. Nakon tuširanja namočite veći peškir u toploj vodi.

Temperaturu vode prilagodite sebi tj. neka bude onoliko topla koliko to vaša koža može podneti. Zatim sedite na peškir i kada se počne hladiti opet ga namočite u toplu vodu. Vlaga i toplina otvorit će pore zbog kojih nastaju mitiseri.

4. Benzoidni peroksid elimiše višak ulja

Kako bi rešili problem akni na stražnjici potrebno je kupovati kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak naime, čisti mrtve stanice kože, emiminiše višak ulja i sebuma u folikulama pa tako sprečava dalje upalne procese.

5. Losioni s mlečnom kiselinom

Potražite losione za telo koje sadrže mlečnu kiselinu. Ona naime, nježno čisti mrtve stanice kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju mitisera. Pre kupovine losiona za telo svakako proverite deklaraciju kako bi bili sigurni da sadrži mlečnu kiselinu.

6. Salicilna kiselina uklanja mrtve stanice

Salicilna kiselina pomaže uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože te čisti začepljene pore. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rešavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom koja djeluje antiseptički i umanjuje upalne procese.

Akne koje se javljaju na području zadnjice najčešće su uzrokovane dugotrajnim sedenjem, neprimerenim donjim vešom i odećom, vožnjom bicikla i sl. Osim toga, mogu biti simptom i previše toksičnih tvari u organizmu, a rešenje je detoksikacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.