OSETILA JE OŠTAR BOL, MISLILA JE DA IMA PROBAVNE PROBLEME: Jedva je ostala živa, NIJE ZNALA ŠTA JOJ SE DEŠAVA!
Srčani udar, Foto: Profimedia

obratite pažnju

OSETILA JE OŠTAR BOL, MISLILA JE DA IMA PROBAVNE PROBLEME: Jedva je ostala živa, NIJE ZNALA ŠTA JOJ SE DEŠAVA!

Bila je u kupovini sa mužem, a ni u najgorem snu nije mogla da sanja šta će se dogoditi

Objavljeno:

Pat Burges (53) je prošla kroz pravu životnu dramu misleći da ima samo probavne teškoće, a zapravo je doživela dva srčana udara u istom danu.

Naime, ova žena je odjednom osetila oštar bol dok je sedela u automobilu. Bolovi su toliko bili jaki da je plakala, a počeli su od od vrata, šireći se prema uhu i na kraju bol je prešla na ruke.

"Ovo je bila najgora bol koju sam iskusila u životu. Bilo je stvarno intenzivno, a bol je bila jača od porođajne.", rekla je Pat.

Ona je opisala ovu tešku situaciju i ispričala kako ju je suprug odmah odvezao u bolnicu u kojoj inače radi kao čistačica.

"Bilo je neobično biti tamo kao pacijent. Doktor je hteo da pogleda srce da vidi postoje li neke aktivnosti. Kada je počeo pregled, osećala sam se stvarno loše. Ponovo se pojavila ista bol u levoj strani i tada mi se sve zacrnilo pred očima", objasnila je majka troje dece.

Kada se probudila, medicinska sestra joj je rekla kako je u automobilu doživela srčani udar. Kasnije se otkrilo da su u pitanju bila dva srčana udara. Jedan dok je bila u kupovini i drugi, tihi, istog dana, za koji je mislila da su samo probavni problemi.

Doktorka Maurice Paj je objasnila ovaj sjučaj:

"Kod tihog srčanog udara, pacijent ne mora da ima bolove u grudima, ali može da se oseća loše i da se preznojava", rekla je doktorka i dodala kako neki pacijenti imaju bol u stomaku i problema sa probavom.

Ona je istakla da je takav srčani udar moguće otkriti jedino u bolnici kod skeniranja.

Pat je i ranije osećala bolove u stomaku, ali nije pomišljala na mogućnost srčanog udara.

Inače, tihi srčani udar opasan je baš kao i onaj s prepoznatljivim simptomima, a češći je kod žena u starijoj dobi ili kod onih koje imaju dijabetes.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Stil.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.