OVO SU SIMPTOMI DA JE VAŠE TELO PUNO OTROVA! Uz pomoć ovih 8 koraka ih možete izbaciti!
Iako ste dobro spavali, trudite se da nekako pregurate dan, Foto: Printscreen

vodite računa o svom telu

OVO SU SIMPTOMI DA JE VAŠE TELO PUNO OTROVA! Uz pomoć ovih 8 koraka ih možete izbaciti!

Aditivi u namirnicama, instekticidi i herbicidi sve su to otrovi koje telo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi...

Objavljeno:

Veoma često sitne boljke poput glavobolje, tromosti i osetljivosti na mirise ne shvatamo ozbiljno.

Koliko često se budite umorni bez energije za svakodnevne poslove koji vas čekaju? Aditivi u namirnicama, instekticidi i herbicidi sve su to otrovi koje telo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi. Međutim, dugoročno delovanje može da ima drugačije efekte.

Veoma često sitne boljke poput glavobolje, tromosti i osetljivosti na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obaveze ne uspevamo da završimo.

Kako da ih se rešimo i koji je uzrok ovim neugodnim pojavama? Odgovor možemo da potražimo u višku toksina koje konstantno unosimo.

Sledećih sedam znakova upozoravaju na toksine u organizmu i uče kako da ih otklonimo.

Konstantan umor

Iako ste dobro spavali, trudite se da nekako pregurate dan. Ovo može da bude znak da se vaše telo trudi da izbaci sav toksin koji ste uneli. Kako da se izborite s ovim? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje “više kafe” ili “slatkiša” krenuli ste pogrešnim putem. Kofein i šećer samo će vaš problem napraviti još većim jer njima samo opterećujete već “zagušene” metaboličke procese u telu.

Problemi s kilogramima

Nije lako skinuti višak kilograma, ali ako pored svakodnevnog vežbanja i pažljivo odabranih namirnica kilaža i dalje prekomerna, možda je vaš problem hormonski. Veza s toksinima nije uvek očigledna, ali je činjenica da prekomerne količine toksina s kojima se telo bori mogu poremetiti i rad žlezda. Potreban vam je kompletan detoks tela kako biste povratili prirodnu ravnotežu hormona.

Loš zadah

Koristite žvake, pazite na oralnu higijenu, ali problem sa zadahom je i dalje tu. Loš zadah je uglavnom uzrok problema s probavom, ali može biti znak i da previše toksina unoste u organizam.

Zatvor

Naša creva svakodnevno primaju dosta toksina i pomažu da se telo s njima izbori. Kada imamo problema sa zatvorom, svi toksini ostaju u delu probavnog trakta što utiče negativno na celo telo. Bol u glavi ili drugim delovima tela i umor su samo neki od posledica opstipacije. Ukoliko je u vašoj hrani previše hemikalija i pesticida, toksini su neizbežni, a samim tim i dodatni problemi zbog neredovnog pražnjenja creva.

Osetljivost na mirise

Jaka reakcija na mirise, posebno parfeme, jednostavno znači da vam ne prijaju oni koje koristite. Međutim, ako postanete preosetljivi na sve malo jače mirise nije problem u parfemu već u višku toksina koji se skuplja u telu. Ukoliko osetite i glavobolju čim osetite neki jači miris, gotovo je sigurno da su toksini uzrok vašeg problema.

Bolovi u mišićima

Ako ne možete ponoviti vežbe koje ste radili juče, ponovno razmislite da nije uzork u toksinima. Ovo se naročito odnosi ako se bolovi u mišićima javljaju iako ne činite nikakve posebne napore.

Promene na koži

Akne, miteseri i ostali problemi koji se javljaju na koži znak su da je organizam pun štetnih stvari. Akne mogu da se pojave zbog preparata koje nanosimo, dok ekcem i psorijaza pokazuju da su se organizam teško bori s toksinima.

Ukoliko patite od bilo kojih simptoma koje smo naveli, pročitajte sledeće korake koji vam mogu pomoći:

1. Čaj od maslačka, peršun, korijander.

2. Pijte puno vode – to će pomoći u izbacivanju toksina iz tela

3. Vežbajte bar 30 minuta dnevno. Vežbanje podstiče cirkulaciju i pomaže da negativnosti nestanu iz tela.

4. Potrudite se da u vašoj ishrani bude dovoljno probiotika, što znači: jogurt, kefir, čaj.

5. Uvek operite i jezik prilikom pranja zuba

6. Vežbajte duboko disanje – unosimo svakodnevno dosta toksina kroz pluća

7. Koristite samo prirodne proizvode za kožu koje u sebi ne sadrže mirise, sulfate i druge toksine

8. Organska hrana je najzdravija, zato je jedite kad god imate prilike za to.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media