TELO SVAKI PUT VRIŠTI DA VAM KAŽE OVE STVARI! Ukoliko se budite u ODREĐENO vreme, to nije DŽABE!
Spavanje, ilustracija, Foto: Shutterstock

OBRATITE PAŽNJU

TELO SVAKI PUT VRIŠTI DA VAM KAŽE OVE STVARI! Ukoliko se budite u ODREĐENO vreme, to nije DŽABE!

Telo vam šalje znak!

Objavljeno:
  • 10

Telo je neverojatan mehanizam. U njemu se tokom sna događaju brojne hemijske reakcije i promene, a mnoge su povezane sa stvarima koje radimo tokom dana. Ako se noću budite u isto vreme ili ne možete zaspati, otkrijte pravi razlog i saznajte šta vam vaše telo poručuje:

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

Ovo vreme povezano je sa žučnim mehurom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vreme da promenite prehrambene navike.

Ako se budite između 1 i 3 sata

U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena te da radi pojačano. Telo vas upozorava da promenite ishranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, gneva i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati

Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vreme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim zrakom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je uz osećaje poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili rešili, piše Zadovoljna.hr.

Ako se budite između 5 i 7 sati

Ovo vreme povezano je s debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može značiti da je telo dehidrirano te da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promene, kretanja i ulaganja u sebe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media