NE IGRAJTE SE! 3 PROBLEMA sa MENSTRUACIJOM koja morate odmah da prijavite GINEKOLOGU!
Ginekolog, ilustracija, Foto: Printscreen / Youtube / Promedus Sp.zo.o.

nema šale

NE IGRAJTE SE! 3 PROBLEMA sa MENSTRUACIJOM koja morate odmah da prijavite GINEKOLOGU!

Neki prolemi deluju "naivno"....

Objavljeno:

Mnoge žene zbog neznanja ili srama ginekologu prećute probleme s menstruacijom, ali ova tri problema obvezno im morate poveriti.

1. Obilna menstruacija Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja ono je na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često menjati uložak, tj. on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili pak trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati.

Ginekolozi savjetuju da im se obavezno obratite ako krvarite duže od 7 dana

2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili pak kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

3. Ugrušci Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluznice maternice i zbog toga se može dogoditi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana u mesecu, onda se obvezno javite ginekologu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.