DEVOJKA JEDNE VEČERI NIJE MOGLA DA POMERI NOGE: Imala je samo JEDAN SIMPTOM, a onda je usledila STRAŠNA DIJAGNOZA
Emiliy Overton, Foto: Facebook printscreen

Ispovest iz engleske

DEVOJKA JEDNE VEČERI NIJE MOGLA DA POMERI NOGE: Imala je samo JEDAN SIMPTOM, a onda je usledila STRAŠNA DIJAGNOZA

Dok je bila mlada, često je odlazila na terapije zbog povremenih bolova u kolenima, međutim nikad nije dobila nikakvu dijagnozu.

Objavljeno: 14:27h

Devojka je od 12. godine išla na terapije zbog bolova u kolenima, ali nije dobila nikakvu dijagnozu. A onda sa 24 godine jedne noći ispred TV-a jednostavno nije mogla pomeriti noge.

Emili Overton (23) borila se s oštrim bolovima u kolenima još kad je imala 12 godina, ali je mislila da nije ništa ozbiljno. Međutim, u julu prošle godine, u 22. godini, ostala je doslovno zapanjena kad je zaključila da ne može ustati s kauča nakon kasnonoćnog gledanja rvanja.

Bivša negovateljica iz Ulsibeja, sela u blizini Grimsbeja u Engleskoj, prebačena je hitno u bolnicu, gde su joj lekari dijagnostikovali arteriovenske malformacije (AVM) na kičmi.

Ta promena nastaje kad se između arterija i vena formira splet krvnih žila s abnormalnim vezama. Telo tada stvara 'prečice' za dovođenje krvi obogaćene kiseonikom do tkiva, što može dovesti do odumiranja živčanih stanica. U njenom slučaju, lekari su zaključili da je promena toliko jaka da je nastupila trajna paraliza, od struka prema dole.

Emili je sada potpuno zavisna od pomoći svog dečka Džoša Red-Osbourna (23), s kojim je u vezi već šest godina i kaže kako joj je najteže da prihvati to da nikada neće hodati na njihovom venčanju. Govoreći o danu kad je ostala paralizirana, Emili kaže da su njih dvoje, kao veliki ljubitelji rvanja, ostali budni ispred televizora do kasno u noć.

foto: Facebook/ Emily Overton

- Bilo je oko 3:30 ujutro kad sam odlučila da odem u krevet. Gledala sam u svoje noge na kauču ispred sebe i osećala da su pomalo ukočene. Kad sam pokušala ustati, shvatila sam da ih uopšte ne mogu pomaknuti. Počela sam histerično plakati - priseća se devojka.

Inače, dok je bila mlada, često je odlazila na terapije zbog povremenih bolova u kolenima, međutim nikad nije dobila nikakvu dijagnozu. Seća se jedino da je nelagoda u kolenima bila nešto intenzivnija u danima pre te večeri.

foto: Facebook/ Emily Overton

Kad je pokušala ustati, potpuno je izgubila kontrolu nad donjim delom tela, pa je njen dečko nazvao broj dežurnih lekara. Rečeno im je da odmah dođu u bolnicu. Emili je najprije prebačena u najbližu, pa onda u drugu bolnicu, gde je napokon dobila i dijagnozu.

-Nisam mogla da verujem da ću ostati paralizovana- rekla je Emili. Nakon toga je prošla tri operacije, medu kojima je bila i operacija leda, kako bi joj lekari uklonili snop malformiranih vena.

Oporavak je trajao tri mjeseca, s čime joj se bilo najteže suočiti. Najteže joj je bilo nositi se sa nekim stvarima koje ne može obaviti sama.

- Mogu prihvatiti to da ne mogu hodati, no teško se nosim s tim da ni u toalet ne mogu sama. Pre sam bila posve nezavisna, a sada Džoš gotovo sve mora raditi za mene, kaže. Ne može se okupati, ne može kuvati sama, pa ni uzeti šoljicu čaja.

Iako se trudi da ostane pozitivna, ima trenutaka kad joj to nije lako. No, nakon što je otkrila talent za streljaštvo, danas sanja o tome da će učestvovati na takmičenju u Paraolimpijskim igrama 2024. godine i to ju veseli, prenosi Daily Mail.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.