TRPELA JE NESNOSNE BOLOVE! Onda je saznala da u njoj raste PRAVO ČUDOVIŠTE! Stalno je padala u nesvest
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZASTRAŠUJUĆE

TRPELA JE NESNOSNE BOLOVE! Onda je saznala da u njoj raste PRAVO ČUDOVIŠTE! Stalno je padala u nesvest

Najgora epizoda koju je doživela bila je kada je jednom prespavala kod tadašnjeg dečka...

Objavljeno:

Mnoge žene trpe užasne bolove za vreme mesečnog ciklusa, ali Kejl Hek je znala kako njena jačina bola ne može biti normalna. Nažalost, niko joj nije verovao i lekari su samo odmahivali rukom – dok ultrazvuk nije pokazao “čudovište” koje joj se nastanilo na jajniku.

– Od svoje 15. godine svakog meseca menstruacija dolazi kao kugla za rušenje – padam u nesvest, bolovi su strašni, a osećam se kao da imam upalu. Situacije je postala još gora sredinom mojih dvadesetih godina jer sam svaka dva meseca izostajala s posla. Jednostavno tih prvih dana kad je počela menstruacija nisam mogla da ustajem iz kreveta – ispričala je devojka za portal Prevention.

Najgora epizoda koju je doživela bila je kada je jednom prespavala kod tadašnjeg dečka.

Onesvestila se u kupatilu

– Već od ranog jutra imala sam osećaj da mi je telo naduto, poput vodenog balona koji je postigao maksimalnu veličinu. Grčevi su postajali sve snažniji i imala sam osećaj kao da me neko zabija u zemlju gvozdenom šakom. U krevetu sam pokušala da zaspim na boku, na leđima i na kraju u fetalnom položaju. Patila sam satima i znala sam da je to to – prisetila se Kejl tog traumatičnog iskustva.

Odmah je otrčala u kupatilo i pustila toplu vodu u kadu jer su joj tople kupke pomagale. Ali, pre nego što je uspela da uđe u kadu, zapljusnuli su je talasi vrućine i osetila je metalni ukus u ustima.

– Zamaglio mi se vid, kleknula sam ispred toaleta i počela da povraćam. Onesvestila sam se na podu. Glava mi je udarila o hladne pločice, a telo je počelo nekontrolisano da se trese. Kad sam došla sebi, doslovce sam otpuzala nazad u krevet i javila se na posao da opet ne mogu da dođem – dodala je.

Simptomi dermoidne ciste

Kejl je provela 17 godina po ginekološkim ordinacijama tražeći uzrok svojih opakih menstruacija, ipak tvrdi kako je niko od lekara nije doživljavao dovoljno ozbiljno.

– Tek mi je dr Megan Šeldon rekla da je takav bol ipak previše ekstreman tako da me je poslala na ultrazvuk. Nedelju dana nakon pregleda sedela sam sa svojim šefom čekajući poslovni sastanak. Kada me dr Megan nazvala i javila mi da na desnom jajniku imam dermoidnu cistu – rekla je.

Simptomi koji mogu ukazivati na cistu, pa i dermoidnu, odnose se na bolove u donjem delu leđa. Neki od simptoma su osećaj težine i punoće u abdomenu, kao i osetljivost grudi, mučnina i povraćanje tako i nepravilna ili jaka krvarenja.

Sve su to lekari rekli i Kejl. Objasnili su joj da se dermoidna cista razvila u teratom, a naziv toga tumora dolazi od grčke reči kojom se označava čudovište.

Terapija oralnim kontraceptivima

– Imala sam svoje malo čudovište u sebi i trebalo ga je odstraniti u roku od tri do šest meseci. Doktorka je rekla da je tumor veličine pomorandže. Sledećih meseci sam tražila hirurga koji će me operisati i pritom opsesivno gledala snimke operacija dermoida na Jutjubu. Uverila sam se da tokom operacije mogu da umrem, pa sam počela da se opraštam od prijatelja i dragih ljudi. Zatim sam se uverila da ako preživim operaciju, bez jajnika me niko neće voleti. Zato sam se ponovno zbližila sa bivšim momcima, zbog čega sam kasnije zažalila.

Doktorka joj je preporučila uzimanje kontraceptivnih tableta u slučaju da se ponovno vrate nesnosni menstrualni bolovi. Kejl je rekla kako je već imala težih reakcija na pilule pa je odlučila da vidi da li može bez njih.

– Bol se nije vratila i dobro sam. Ali, još ne mogu da razumem kako je cista veličine pomorandže mogla da raste u meni, a da toga nisam bila svesna. Gledajući unazad, oduvek sam imala bolove u donjem delu leđa i teško sam spavala na levoj strani. Srećna sam što sam konačno pronašla lekara koji me je saslušao – kazala je Calle.

Nešto se mora promeniti

Mnoge žene javile su joj se sa sličnim problemom da ih lekari ne slušaju i to vodi do težih komplikacija.

– Žene koje poznajem dobro razumeju svoja tela i trpe bolove kako ne bi delovale slabo. Mislim da je jako važno pronaći lekara koji će saslušati čoveka i razumeti ga – rekla je a zatim je uputila važan apel.

– Medicinska zajednica mora promeniti perspektivu kad je reč o ženskom zdravlju. I mi moramo biti jasnije u opisivanju tegoba, moramo biti uporne i snažne. To je frustrirajuće i iscrpljujuće, ali je važno – istakla je Kejl.

Da nije bila uporna u traženju uzroka svojih bolnih menstruacija i zahtevanju pretraga, njeno malo “čudovište” nastavilo bi da raste, a onda bi jednoga dana prsnulo. Pitanje je bi li ova devojka nakon toga ostala živa.

BONUS VIDEO:

PRESLATKO MALO PRASE UŽIVA U SPA MASAŽI! Toliko mu je lepo da zaspi posle nekoliko sekundi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.