4 najveće laži koje ste čuli o kiseloj vodi (GIF)

TAJNA U MEHURIĆIMA

4 najveće laži koje ste čuli o kiseloj vodi (GIF)

Goji, izaziva gorušicu, i ko zna šta sve još, a sve je to zapravo daleko od istine. Zato se opustite i popijte po jednu čašu onda kad to vama najviše prija
Objavljeno:

Volite da popijete čašu kisele vode ponekad, ali strahujete od toga kako će se to u tom trenutku odraziti na vaš organizam. Toliko ste puta čuli da ne bi trebalo ni čašu da popijete jer ona izaziva razne nuspojave vašem telu. Zašto ne smete da pijete vodu tokom jela? (FOTO) (GIF) Ovo su 4 najveće gluposti o kiseloj vodi koje ste mogli da čujete: Šta će se dogoditi telu ako svakog dana popijete čašu slane vode? (GIF) 1. Mineralna voda ne hidratizuje kao obična voda Nekada se mislilo da se ugljen dioksid u mineralnoj vodi sprečava da telo apsorbuje vlažnost iz mineralne vode, ali istraživanja su pokazala da to nije tačno. Jedna studija je zaključila da mineralna voda podjednako dobro okrepljuje one koji vežbaju posle intenzivne vežbe kao i obična voda 2. Kisela voda je loša za zube i kosti Ugljenična kiselina nastaje kada se spoje voda i ugljen dioksid, i ona može oštetiti zubnu gleđ, ali da bi se to dogodilo morate da svaki dan popijete enormno puno mineralne vode (oko 6 litara). Studija koja je proučavala povezanost napitaka sa mehurićima i smanjenje gustoće kostiju kod žena, je dala zeleno svetlo svim vrstama mineralne vode.

3. Mineralna voda ne potpomaže mršavljenje kao obična voda Kisela voda može da izazove privremenu nadutost, a to može da pozitivno deluje na oblik figure. Istraživanja su pokazala da mineralna voda delotvornije stvara osećaj sitosti od obične vode, pogotovo ako je pijete na prazan želudac, a to znači da je odličan pomagač kod mršavljenja. Izbegavajte mineralne vode sa dodatim zaslađivačima koje mogu povećati želju za slatkišima. Ako dodate ovoj vodi jedan zdrav sastojak možete dobiti super zdrav napitak. 4. Mineralna voda izaziva gorušicu Mineralna voda ne izaziva gorušicu, ali može uvećati već postojeću, zbog toga je bolje da je izbegavate u tom slučaju. Mineralna voda nije dobra za gorušicu jer mehurići iz mineralne vode opuštaju donji otvor jednjaka zbog čega je želudačanoj kiselini lakše da se vratu u jednjak što izaziva gorušicu. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.