POJAVILE SU VAM SE MALE CRVENE TAČKE NA KOŽI? Možda treba da posetite lekara ŠTO PRE!!!
Crvene tačkice / Ilustracija, Foto: Printscreen

EVO O ČEMU SE RADI

POJAVILE SU VAM SE MALE CRVENE TAČKE NA KOŽI? Možda treba da posetite lekara ŠTO PRE!!!

Povedite računa o svom zdravlju...

Objavljeno:

Ako ste na koži ugledali crvenu tačkicu koju pre niste imali, ne brinite, radi se o angiomu - malom benignom tumoru koji se sastoji od krvnih žila i potpuno je bezopasan.

Postoje dva razloga zašto se pojavljuje:

Godine života - Mnogi ljudi dobiju ih nakon 30 godine života. Uglavnom se radi o vrlo malim tačkicama koje se najčešće nalaze na trupu, rukama i ramenima, a žene ga znaju imati na grudima. Pojavljuju se zbog promena na koži i krvnim žilama koje dolaze s godinama.

Problemi sa zdravljem ili loš stil života - Ako angiom izgleda kao tačka sa krvnim žilicama iz koje se granaju krvne žilice, to može ukazivati na probleme s jetrom, na bolesti krvožilnog sistema ili hormonsku neravnotežu u telu. Ovu vrstu nazivaju - paukoliki (spajder) angiomi.

Kada treba da idete kod lekara

Primetite li da crvena tačkica neočekivano menja veličinu, oblik ili je počela da krvari, posetite lekara što je pre moguće. Najbolja prevencija pojave angioma su zdrav život i uravnotežena prehrana. Jedite puno voća i povrća, i ne zaboravite na zdrave masnoće poput onih iz avokada i maslinovog ulja. To će pomoći da vam koža ostane mlada i zdrava, prenosi BrightSide.

BONUS VIDEO:

HTEO DA ISPADNE ŠEMEKER, PA SE IZBLAMIRAO ZA SVE PARE! I ostao bez mobilnog. (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.