NISAM MOGLA DA UKLONIM GLJIVICE S NOKTIJU, sve dok nisam namazala OVO!
Bela površinska onihomikoza stvara promene vidljive isključivo na noktima nogi, Foto: novi.ba

prirodno rešenje

NISAM MOGLA DA UKLONIM GLJIVICE S NOKTIJU, sve dok nisam namazala OVO!

Problem koji utiče na zdravlje naših noktiju jeste kada se formiraju gljivice na noktima, a oni imaju tendenciju da postanu žuti ili crni, i vrlo je neprijatan problem koji naročito kod žena izgleda veoma loše

Objavljeno:

Naši nokti su deo naših ruku i nogu iako oni nemaju vitalnu upotrebu kao naše srce ili drugi organ, oni su neophodni. Mi smo navikli da ih vidimo na našim rukama, a kada neki nedostaje izgleda čudno.

Njih treba održavati besprekornog estetskog izgleda jer privlače pažnju i odmah privlače pogled kada upoznajemo nekoga ili se obratimo osobi.

Problem koji utiče na zdravlje naših noktiju jeste kada se formiraju gljivice na noktima, a oni imaju tendenciju da postanu žuti ili crni, i vrlo je neprijatan problem koji naročito kod žena izgleda veoma loše. Mnogi ljudi pate od gljivica, ovo uzrokuje loš miris.

Gljivice na noktima – kako prepoznati i lečiti infekciju?

Temeljni postupak za postavljanje dijagnoze infekcije nokta je mikološka dijagnostika. Uzima se uzorak iz obolelog dela nokta.

Nativni mikroskopski preparat je “ključ” dijagnoze,. Gljivičnu infekciju nokta treba razlikovati od drugih oštećenja nokta uzrokovanih povredom, i drugim oblicima dermatitisa. Treba naglasiti da je gljivična infekcija nokta česta kod bolesnika sa psorijazom.

Najčešći simptom gljivične infekcije je zadebljanje i promena boje. Obično nema bolova niti drugih simptoma. Međutim, ako se ne leči, može doći do upale kože ispod i oko nokta. Sama klinička slika je slična bez obzira na rod uzročnika.

Distalna subungvalna onihomikoza je najčešći oblik infekcije. Svi prethodno navedeni uzročnici mogu biti odgovorni za nastanak. Gljiva ulazi u nokat s njegovog donjeg ruba, te polako raste prema ležištu nokta.

Bela površinska onihomikoza stvara promene vidljive isključivo na noktima nogi. Vide se male diskretne bele mrlje na noktu.

Proksimalna subungvalna onihomikoza je uzrokovana gljivom Trichophyton spp. Ovakav oblik infekcije nokta se viđa u HIV/AIDS bolesnika. Uzročnik prodire kroz kožicu nokta te uzrokuje infekciju matriksa nokta. Nokat kasnije otpadne, ali je rast otežan zbog oštećenja matriksa.

Distrofična onihomikoza dovodi do opsežnog oštećenja nokta koje se vidi kod bolesnika što pate od mukokutane kandidijaze.Uzročnik je Candida albicans. Često se na pritisak dobije gnojni sadržaj.

Mogu se pojaviti usled izloženosti vlagi, korišćenju zatvorenih cipela itd. Pre pojavljivanja gljivice moramo postupati brzo i primeniti sledeći prirodni lek.

Gljivice na noktima: koji su simptomi i kako ih izlečiti.

Sastojci

-6 šolja vode -3 kašike sode -½ čaše jabukovog sirćeta

Kako da razradimo?

Mi ćemo mešati sve sastojke do formiranja konzistentnog rešenja. Voda mora da bude topla tako da ima bolji efekat.

Ono što radimo jeste da stavimo stopala u ovaj rastvor 15 minuta, tokom vremena primenjujete piling masažu za kožu da apsorbuje tretman.

Takođe, možete napraviti jednu pastu sa sodom bikarbonom i sirćetom i nanijeti direktno na nokat, ako izaberete ovu opciju, pustite da pasta djeluje cijelu noć.

U sprečavanju razvoja “gljivica” na nogama, ključno je održavanje higijenskih mera. Nadalje, važno je kod boravka na javnim mestima poput bazena da nosite prikladnu odeću.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.