KUĆNI RECEPT OD KOJEG SEDE DLAKE OPET POTAMNE! Da li je moguće da je OVAKO JEDNOSTAVNO?
Ilustracija, Foto: Profimedia

lekovi koje imate u kući

KUĆNI RECEPT OD KOJEG SEDE DLAKE OPET POTAMNE! Da li je moguće da je OVAKO JEDNOSTAVNO?

Rešenje za vaše probleme

Objavljeno:

Sede dlake na glavi mogu biti prava gnjavaža, pogotovo ako ste za njih još premladi. One nastaju kada iz temena ispadaju folikule dlake i proizvodi se određena količina melanina, a ponekad i hemikalije koje stavljamo na kosu mogu ubrzati proces. Evo nekoliko prirodnih rešenja za ovaj problem:

Luk

Luk
Luk foto: Pixabay

- Ogulite i usitnite luk dok ne dobijete pastu. Masirajte s njom teme glave i kosu i ostavite da stoji 30-ak minuta. Pokrijte glavu kapom za tuširanje da vam luk ne pada u oči. Koristite dobar šampon da isperete sve komadiće i neugodan miris luka. Ponavljajte ovo svaki dan oko nedelju dana i videćete rezultate.

Limunov sok i ogrozd

limunov sok
limunov sok foto: Profimedia

- Verovatno ogrozd nije nešto što koristite svaki dan, ali možda je ključ vaših problema. Može se kupiti u prodavnicama, a može se kupiti i puder od ogrozda koji je najbolje pomešati sa sokom limuna i umasirati u teme i kosu.

Limunov sok i ulje kokosa

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje foto: Pixabay.com

Da sede dlake postanu opet tamne nanesite smesu od limunovog soka pomešanog s uljem kokosa. Postupak ponavljajte svaki dan dok ne vidite rezultate. Dodatna prednost ove smese je što je generalno dobra za kosu.

Sok od šargarepe

Šargarepa
Šargarepa foto: Thinkstock

Možda nije uobičajeno no ovo je jedan od proizvoda koji će vašoj sedoj kosi pomoći bez potrebe da se na nju nanosi. Umesto toga popijte sok od šargarepe, dokazano je da pravi čuda za kosu.

Crni čaj

Crni čaj
Crni čaj foto: Profimedia

Za one smeđe kose koji žele da je potamne, prirodna boja iz crnog čaja radi upravo to, a jača i keratin i melanin u vašoj kosi. Za maksimalan rezultat svaki dan operite kosu u crnom čaju.

Semenke susama

Susam
Susam foto: Profimedia

Usitnite ih i tri dana uzastopno masirajte teme da pojačate proizvodnju keratina i melanina.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Mina Kus

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.