OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK KRVNI PRITISAK: Evo kako da prepoznate povišen pritisak bez aparata za merenje!
Kurkuma je zdravlju najbolja kuma, Foto: Thinkstock

lekovito bilje

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK KRVNI PRITISAK: Evo kako da prepoznate povišen pritisak bez aparata za merenje!

Simptomi za povišen krvni pritisak su česte glavobolje, umor i osećaj zbunjenosti, problemi sa vidom, otežano disanje, neobično ili pojačano lupanje srca, krv u urinu i bol u grudima

Objavljeno: 11:01h

Visok krvni pritisak može da bude opasan po život, a evo kako da prepoznate simptome koji ukazuju na ovo stanje!

Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju.

Hipertenzija ili visok krvni pritisak može trajno da ošteti organe u telu, pa čak i dovede do iznenadne smrti. Nažalost pritisak redovno mere uglavnom pacijenti koji već znaju da ga imaju i uzimaju terapiju, a po definiciji imate povišen pritisak ako aparat pokaže iznad 140/90 mmHg.

Simptomi za povišen krvni pritisak su česte glavobolje, umor i osećaj zbunjenosti, problemi sa vidom, otežano disanje, neobično ili pojačano lupanje srca, krv u urinu i bol u grudima. Ako osećate ove simptome obavezno izmerite pritisak ili se što pre obratite lekaru koji će vam prepisati odgovarajuću terapiju. Mešavina meda i kurkume poznata je i kao Zlatna mešavina.

„Zlatna“ je zbog svojih velikih zdravstvenih dobrobiti, ali i zbog izgleda koji podseća na boju tog plemenitog metala. Kurkuma i med imaju snažna dejstva protiv upalna i antikancerogena svojstva.

Pomažu uništavanju mnogih vrsta bakterija, koje su uzročnici bolesti, te povećavaju prirodnu otpornost organizma. Kurkuma sadrži kurkumin (prirodan aktivni sastojak) koji djeluje na više od 150 različitih bolesti.

Sastojci: -1 čajna kašičica naribane limunove kore -1 čajna kašičica kurkume -100 g meda -2 čajne kašičice jabukvog sirćeta -prstohvat crnog bibera

Priprema: U posudici pomiešajte kurkumu, jabukovo sirće i crni biber. Dodajte ribanu limunovu koru i med. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu stavite u staklenu čašu i čuvajte u frižideru.

Doziranje Dnevna doza je jedna supena kašika Zlatne mešavine. Kako bi postigli najbolji rezultat, smesu konzumirajte ujutru. Stavite u usta i pustite neka se otopi, a zatim progutajte.

Pričekajte nekoliko minuta pre nego što popijete vodu ili neku drugu tečnost. Ova mešavina se preporučuje i onima koji boluju od hemofilije i hipertenzije zato što kurkuma smanjuje rizik od zgrušavanja krvi i regulise krvni pritisak.

BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 04.03.2019.

(Espreso.co.rs/Lepaisrećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.