OBAVEZNO SKINITE ZIMSKU JAKNU KADA SEDNETE ZA VOLAN: Razlog je OZBILJAN!
Automobil, Foto: Printscreen / Društvene mreže

NE IGRAJTE SE

OBAVEZNO SKINITE ZIMSKU JAKNU KADA SEDNETE ZA VOLAN: Razlog je OZBILJAN!

Već uveliko je stigao period nošenja zimskih jakni, a zajedno sa njim i rizik od nošenja istih prilikom upravljanja vašim vozilom!

Objavljeno:

Ovu grešku svi mi radimo kad vozimo automobil u zimsko vreme: ostavljamo na sebi debelu zimsku jaknu. Otkrivamo vam zašto je to opasno.

Napolju su počele da vladaju temperature ispod nule i naš automobil se preko noći potpuno ohladio. Ako nemate grejnu garažu, onda ćete gotovo sigurno sesti za volan u debeloj i toploj zimskoj jakni. Ali, to može biti opasno po život!

Ako nosite na sebi zimsku jaknu u automobilu, onda pojas ne leži optimalno na vašem telu. Obično se nalazi preko karlice, a kad imate jaknu na sebi, onda je u većini slučajeva preko područja stomaka.

Ako dođe do nesreće – a dovoljan je "mali sudar" u gradskoj vožnji – zbog položaja pojasa može doći do nagnječenja creva ili jetre, a to može izazvati unutrašnje krvarenje.

Dakle, ako neko i dalje želi da nosi zimsku jaknu u automobilu, onda neka je povuče prema gore te stavi pojas ispod jakne. Decu možete zimi pokriti ćebetom (umesto da nose debele jakne). Sigurnost pre svega!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.