Ovo nam niko nije rekao dosad: Od cucli do kondoma, sve je kancerogeno! (FOTO)

Upozorenje ZSO!

Ovo nam niko nije rekao dosad: Od cucli do kondoma, sve je kancerogeno! (FOTO)

Hemijsko jedinjenje koje se može naći u svemu, od cucli, preko uložaka za cipele, do kondoma, može izazvati rak, upozoravaju svetski zdravstveni stručnjaci
Objavljeno:

Naime, Svetska zdravstvena organizacija zaključila je da 2-merkaptobenzotiazol (MBT), koji se koristi u prozivodnji gume, može izazvati ovu opaku bolest! Cucle, kondomi, gumene rukavice, lutke za bebe, bočice za bebe, gumene podloge za igranje, kateteri, ulošci za cipele, kape za kupanje, naočare, obične gumice... sve su to stvari koje sadrže MBT. Prema navodima stručnjaka, veće količine tog jedinjenja mogu da budu uzrok raka bešike, debelog creva i nekih vrsta raka krvi, dok nema dokaza da male količine MBT-a mogu na taj način da utiču na zdravlje.

Stock/Shutterstock
9 toksičnih namirnica iz Kine koje sadrže plastiku, pesticide i kancerogene hemikalije Kako su zvaničnici te organizacije objasnili, ovo nije konačan spisak stvari i potrepština od gume u kojima se nalazi MBT, jer je identifikovan i u automobilskim gumama, ali i takozvanim 3G fudbalskim terenima, te nisu pošteđeni ni fudbaleri. To otkriće obelodanjeno je na sastanku u Lionu, u Francuskoj, gde je 24 stručnjaka iz osam zemalja navelo da sada postoji dovoljno dokaza da ta hemikalija, koja je dugo optuživana da izaziva alergije na koži, jeste i potencijalno kancerogena. - MBT je, uz crveno meso, odmah ispod sigurnih izazivača raka - cigareta, azbesta i drugih supstanci - zaključili su oni.
printscreen / youtube
Naravno, uz ovo upozorenje planeti stoji i zaključak da povedemo računa šta kupujemo, odnosno da čitamo da li na deklaracijama gumenih proizvoda stoji da sadrže MBT. Prof. dr Slobodan Čikarić, naš najpoznatiji onkolog, kaže za “Alo!” da se svakog meseca pronalaze nove kancerogene supstance i da to nije ništa čudno. - Taj spisak se stalno produžava i sve je više takvih materija u okruženju. Činjenica je da je civilazacija stvorila nusprodukte koji su kancerogeni agensi. Karcinom je bio problem u 20. veku, a verovatno će biti još veći i u 21, za razliku od ranijih civilizacija, kada je bio sporadična bolest - rekao je on. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.