4 vrste voća od kojih se provereno mršavi! (FOTO)

NAJZDRAVIJE IZ PRIRODE

4 vrste voća od kojih se provereno mršavi! (FOTO)

Znali ste da je voće zdravo, da je puno vitamina i minerala, ali verovatno niste znali da je pojedino voće zdravije smrznuto, jer mu se tako uvećava koncentacija zdravih materija
Objavljeno:

Kilogrami se lako dobijaju a izuzetno teško skidaju. Dijete su naporne, iscršljujuće i često mogu biti štetne po vaše zdravlje. Prema najnovijoj studiji objavljenoj u ‚‚The BMJ" određene vrste voća mogle bi da pomognu da se izbegne nakupljanje masnoća. 6 izuzetno zdravih grickalica, ali uz njih nećete smršati ni kilogram (FOTO) (GIF) Istraživanje sa Harvarda u kom je 124.000 učesnika tokom 24 godine, je pokazalo da su ljudi koji su jeli više flavonoida, antioksidansa iz voća, dobili manje kilograma i lakše su skidali masti.

7 komplimenata koje ne smete reći osobi koja je tek smršala (GIF) Ako jedete sve vrste voća manje ćete dobijati na kilaži. Učesnici studije koji su jeli voće, posebno ono bogato flavanoidima-antocijaninom, flavanoid polimerima i flavanolima, postigli su najbolje rezulate. Ova grupa je uzimala manje kalorija i trošila je više energije, izvanredan način za mršavljenje bez napora. 3 pravila za merenje posle kojih ćete biti zadovoljni svojim telom (FOTO) Male promene kao dodavanje šake borovnica hrani, može imati puno uticaja na zdravlje. Ako jedete sve vrste voća, manje ćete dobiajti na kilaži. To se odnosi samo na voće, ali ne i na voćne sokove. Voćni sokovi dodaju kilograme zbog dodatih šećera. DOBRO PAZITE ŠTA JEDETE: Da li u voću zaista ima tako malo šećera? (FOTO)​
4 vrste voća koje treba da jedete svaki dan da biste smršali: 1. Jabuke– flavanoid polimeri Jabuka su obično drugo pmiljeno voće svima, i najbolja voće za kontrolisanje težine. Flavonoid polimeri u jabuci koče enzime koji razgrađuju jednostavne šećere pa umesto da se šećer nataloži kao mast zlazi iz organizma. Pektin u jabukama se meša sa flavonoidima i smanjuje nivo masti koje šetaju krvlju. Nisu sve jabuke jednake, crveni delišes ima najjaču koncentraciju flavonoida, zlatni delišes našto manje. 2. Kruške- flavanoli, flavan-3-oli Kruške su takođe, izvor pektina, a bogate su i flavanolima i flavan-3-oilima, flavonoidima koji štite od gojenja i smanjuju rizik od dijabetesa. Ako jedete kruške i jabuke, izgubićete više kilograma nego ako jedete borovnice. Sveža kruška daje četvrtinu potrebne količine vlakana što je izuzetno dobro za crevnu floru. Zdrava crevna flora pomaže telu da apsorbuje i probavi flavonoide.
3. Borovnice– antocijanin Borovnice imaju tamnoplavu boju zbog visoke koncentracije flavonoida koji se nazove antocijanin, snažni antioksidans koji sprečava karcinom, čuva od srčanih bolesti i upala. Malo povećanje antocijanina u ishrani pomaže da održite telesnu masu. Smrznute borovnice imaju jaču koncentraciju antocijanina. Sušene borovnice imaju upola manje od svežh, odnosno smrznutih.
4. Jagode – flavanoli, antocijanin Jagode imaju različite antioksidanse. Sadrže antocijanin, ne toliko kao borovnice, i flavonole. Istraživanja pokazuju da samo nekoliko jagoda dnevno smanjuje upale i šećer u krvi. Ako pojedete nekoliko jagoda pre nego što pojedete nešto slatko, telo neće apsorbovati toliko šećera pa nećete upijati mnogo kalorija. U nedavnoj studiji sprovedenoj na miševima, naučnici su uspeli da zaustave dijabetes tipa 2 hraneći ih jagodama. (Espreso.co.rs / Izbvor: telegram.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.