PRSTI VAM ČESTO OTIČU? Ovo je 6 glavnih razloga, jedan je posebno OPASAN i zahteva lekarsku pomoć u KRATKOM ROKU!
Oticanje prstiju ne bi trebalo da shvatite kao bezazlen problem, Foto: Profimedia

OPREZ!

PRSTI VAM ČESTO OTIČU? Ovo je 6 glavnih razloga, jedan je posebno OPASAN i zahteva lekarsku pomoć u KRATKOM ROKU!

Ukoliko primetite ovaj simptom trebalo bi da se pozabavite njegovim uzrokom

Objavljeno:

Otečeni prsti mogu biti posledica artritisa, ali uzrok te pojave može biti i samo preterana konzumacija soli...

PREVIŠE SOLI ILI ŠEĆERA

Oticanje prstiju može biti posledica preteranog unosa soli, šećera i masti. U tim slučajevima, važno je koristiti diuretike i prirodne namirnice koji će nam pomoći da izbacimo višak tečnosti iz organizma, poput zelenog čaja, krastavaca, soka od brusnice...

OSTEOARTRITIS I REUMATOIDNI ARTRITIS

Osteoartritis je bolest zglobova koja čini gotovo polovinu svih vrsta artritisa, a karakteriše ga uništavanje zglobne hrskavice. Osim bola i ukočenosti zglobova, ova stanja mogu uzrokovati i oticanje prstiju. Reumatoidni artritis može izazvati oticanje baš kao i upalu zglobova...

Artritis
Artritis foto: Profimedia

SINDROM KARPALNOG TUNELA

Sindrom karpalnog tunela je najpoznatiji i najčešće opisivani kanalikularni sindrom i najčešća bolest u području šake. Kod njega dolazi do pritiska na medijani živac u karpalnom tunelu na korenu šake ispod samog dlana. Osim jakog bola, simptom može biti i oticanje prstiju.

PREEKLAMPSIJA

Preeklampsija je potencijalno opasno stanje koje karakteriše visok krvni pritisak i belančevine u mokraći. Natečeni prsti i lice mogu biti upozorenje da se radi o ovom stanju koje zahteva lekarsku pomoć u što kraćem roku.

VEŽBANJE

Moguće je primetiti oticanje prstiju tokom vežbanja zbog povećane potrošnje energije - telo proizvodi toplinu, a kako bi se hladilo, krvotok omogućava jači protok krvi u prste i ruke.

PROBLEMI S BUBREZIMA

Ako bubrezi ne izlučuju višak tečnosti iz organizma, ona se zadržava u telu što može dovesti do oticanja prstiju. Ta promena se može primetiti na bilo kom delu telu, a stopala i ruke su najpodložniji oticanju.

BONUS VIDEO: HTEO MIŠIĆE POPAJA, DOBIO IZGLED FRIKA! Za 10 dana injekcijama uvećao bicepse za 26 cm, a onda je sve pošlo naopako! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Ordinacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.