STAVLJALA JE CRNO VINO NA LICE NEDELJU DANA: Nije očekivala da se desi OVO!
Već se vekovima crno vino s matra "čarobnim napitkom" koji smiruje živce, ali i pomlađuje kožu, Foto: profimedia

eksperiment

STAVLJALA JE CRNO VINO NA LICE NEDELJU DANA: Nije očekivala da se desi OVO!

Odlučila je samo da se umije u vinu i malo ga "utrlja" u kožu

Objavljeno:

Jedna je žena odlučila na svojoj koži sprovede eksperiment i otkrije kako će crno vino delovati na njenu kožu kroz nedelju dana.

Već se vekovima crno vino smatra "čarobnim napitkom" koji smiruje živce, ali i pomlađuje kožu. Kako bi sa i sama uverila u istinost tih tvrdnji, jedna je žena odlučila na svojoj koži sprovede eksperiment i otkrje kako će crno vino delovati na njenu kožu kroz nedelju dana.

Kupila je flašu svog omiljenog vina i nalila malo vina u čašu. Kako nije znala kako bi provela taj eksperiment, odlučila je samo da se umije u vinu i malo ga "utrljati" u kožu. Nakon nekoliko minuta masaže, lice je isprala toplom vodom. Idući dan odlučila je da promeša malo svoje omiljene kreme za suvu kožu s vinom kako bi ga lakše nanela na kožu. Dve kašičice vina pomešala je s jednom kašičicom kreme i nanela na kožu.

Lagano je masirala kožu lica desetak minuta, a nakon toga lice je isprala hladnom vodom. Dan nakon toga odlučila je eksperimentisati i dalje. Posegnula je za grčkim jogurtom i medom te je oba sastojka u jednakom meri, po dve kašićice, pomešala s vinom i nanela na lice. Kada se smesa na licu osušila, isprala je sve toplom vodom. Četvrti dan primetila je da je njena koža zdravija, posebno stoga jer se borila i s aknama. Tvrdi kako je upala smanjila te je to veče ponovno odlučila da umije lice vinom. Nastavila je sa svojim "tretmanima" vinom do kraja nedelje i tvrdi kako su mnogi oko nje primetili pozitivne promene na njenom licu. Opisala je kako je njena koža postala zdravija, izgledala svežije i mlađe. A to smatra, može zahvaliti antioksidansima, flavonoidu, koji se nalaze u vinu, a pomažu obnavljanju kolagena kože.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/.vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.