OVAJ SNIMAK ĆE VAM ZGADITI PUŠENJE ZAUVEK: Ovako jedna kutija CIGARETA utiče na vaša PLUĆA (VIDEO)
Eksperiment u kome je korišćena vata, kako bi se videlo šta cigarete rade plućima, Foto: Printscreen/youtube

UŽAS!!!

OVAJ SNIMAK ĆE VAM ZGADITI PUŠENJE ZAUVEK: Ovako jedna kutija CIGARETA utiče na vaša PLUĆA (VIDEO)

Jutjuber Kris Notap sproveo je eksperiment koristeći vatu, kako bi pokazao što jedna kutija cigareta uradi plućima

Objavljeno:

Iako svi znamo koliko je pušenje štetno po zdravlje, tek retki odluče da se odreknu cigareta.

Međutim, možda se rešite ove loše navike nakon što pogledate ovaj video.

Naime, jutjuber Kris Notap sproveo je eksperiment koristeći vatu, kako bi pokazao što jedna kutija cigareta uradi plućima.

On je u videu koristio posudu koju je napunio vatom, koja je trebala da predstavlja pluća, na koju je spojio pumpu koja je uvlačila dim cigarete u posudu. Tokom "pušenja" cigareta, posuda se napuni dimom, a vata postupno poprima smeđu boju, baš kao i zidovi staklene posude.

Ovo su dve vježbe za vaša pluća zbog kojih će vam se cigarete ZGADITI:

Umesto raznih sredstava za odvikanje od pušenja, pokušajte ove dve vežbe inspirisane jogom.

Radi se o dubokom udisaju i izdisaju – iz stomaka, pomoću kojeg se razvijaju i treniraju disajni putevi, a to znači da ih možete očistiti od otrova koji se vremenom talože.

Postoje dve vežbe koje će vam pomoći da prestanete da pušite
Postoje dve vežbe koje će vam pomoći da prestanete da pušite foto: Pixabay.com

Najbolja stvar je što vam za izvođenje vežbi nije potrebna nikakva posebna priprema, one su veoma lagane, a najbolje je da ih ponavljate ujutru i tokom dana i u trenucima kada osetite veliku želju za nikotinom. Ubrzo ćete primetiti kako se smanjuje želja za cigaretama.

Prva vežba

Svaki put kada poželite da zapalite cigaru, probajte da napustite zatvoren prostor i vreme provedete na vazduhu. Stanite uspravno i potrudite se da opustite svaki deo tela. Potom napravite dubok udah i zadržite dah nekoliko sekundi. Sada postepeno izdahnite, a na kraju samog izdisaja ponovo zadržite dah par sekundi. Vežbu je potrebno ponavljati deset puta.

Napomena: U početku se može desiti da nakon čestog ponavljanja vežbe osetite blagu vrtoglavicu. Ne brinite, ona je povezana sa zasićenjem mozga kiseonikom.

Druga vežba

U trenucima kada imate goruću želju da zapalite cigaretu, potrebno je da sporo udišete vazduh kroz nos, a potom ga malo brže izdišete. Na početku praktikovanja vežbu radite polako, a kasnije ubrzajte tempo. Vežba se sastoji od 30 udaha i izdaha, potom sledi minut odmora, dok je broj ponavljanja - pet.

BONUS VIDEO: VISI IZNAD PONORA NA JEDNOJ RUCI! Poleteo zmajem, a nije bio zakačen! NADLJUDSKA BORBA DA NE PADNE! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.