Da li smo konačno izlečili rak? Ovom metodom kod 94% pacijenata kancer je nestao! (FOTO)

NAJNOVIJE IZ SVETA MEDICINE

Da li smo konačno izlečili rak? Ovom metodom kod 94% pacijenata kancer je nestao! (FOTO)

Grupa onkologa sa Fred Hačison Centra za istraživanje karcinoma u američkoj državi Vašington veruje da je pronašla revolucionarnu novu metodu za lečenje akutne limfoblastične leukemije
Objavljeno:

U najnovijem kliničkom istraživanju, lekari su trenirali T-limfocite, vrstu belih krvnih zrnaca pacijenata uz pomoć posebnih molekula da bi im omogućili da prepoznaju i napadnu ćelije tumora, a zatim ih vraćali u telo pacijenata kroz infuziju. 3 najzdravije namirnice na svetu: I najbolje je što ih imate u kući! (GIF) Molekule koje su koristili su zapravo ubačeni receptori za T-limfocite, koje lekari nazivaju ‚‚himeričnim receptorima antigena" (Chimeric antigen receptor - CAR), a dobijeni su iz genetski modifikobanih laboratorijskih miševa. Ne, ne umirete: Ovo su znaci da imate napad panike! (GIF)

Ovakav trening imunosistema postigao je impresivne rezultate- 94 procenta učesnika kliničkog istraživanja ostalo je bez svih simptoma limfoblastične leukemije. Rezultat je još impresivniji kada se uzme u obzir da se radilo o pacijentima koji su bili u poslednjem stadijumu bolesti. U istraživanju su učestvovale samo osobe kojima su prognozirani još 2- 5 meseci života.
Ova metoda lečenja nije sasvim bez opasnosti. Od 35 pacijenata koji su učestvovali u istraživanju, kod 7 su se pojavile ozbiljne nuspojave - reakcija imunosistema zbog koje su završili na intenzivnoj nezi, a 2 pacijenta (6 procenta ukupnog broja) je preminulo od posledica. Naučnici sada rade na unapređivanju metode koja bi smanjila rizik od opasnih imunoloških reakcija.
Sledeći korak će biti korišćenje manjih doza modifikovanih T-limfocita, kako bi se smanjila opasnost od nuspojava. Rezultati najnovijeg istraživanja bi trebalo da uskoro budu i službeno objavljeni u relevantnom naučnom časopisu. (Espreso.co.rs / Izvor: jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.