NISU TEŠKE KAO ŠTO MNOGI MISLE: Ako jedete 3 BANANE DNEVNO, desiće se ČUDO u vašem organizmu!
Banane, Foto: Printscreen

spas, ali..

NISU TEŠKE KAO ŠTO MNOGI MISLE: Ako jedete 3 BANANE DNEVNO, desiće se ČUDO u vašem organizmu!

Ako svaki dan pojedemo tri banane, u organizam unosimo oko 1.500 miligrama kalijuma

Objavljeno:

Zdrava užina, ukusan sastojak kolača, sladoleda, smutija… Sve to jesu banane, izuzetno bogate ugljenim hidratima i kalujumom, ali kolika je njihova dnevna mera?

Ako svaki dan pojedemo tri banane, u organizam unosimo oko 1.500 miligrama kalijuma. I to je prava mera za sve ostale efekte koje banane imaju po naše zdravlje, a njih nije malo.

Snižavaju krvni pritisak

Banane
Banane foto: Profimedia

Tri banane dnevno značajno snižavaju krvni pritisak, a to je upravo zbog visokog procenta kalijuma. Bogate su i natrijumom, zbog kog su dobar diuretik i pomažu eliminisanje nakupljene suvišne tečnosti u organizmu.

Poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje

Banane su izuzetno bogate topivim vlaknima, što izuzetno pozitivno djeluje na srce i direktno smanjuje rizik od bolesti srca.

Poboljšavaju raspoloženje

Zahvaljujući magnezijumu, koga u banani ima oko 27 miligrama, ove voćke podižu raspoloženje i utiču na kvalitet sna. Uspješno rješavaju i probleme razdražljivosti i depresije.

Pospešuju zdravlje probavnog trakta

Banane se lahko vare, pa su povoljne za probavni trakt. Dobre su poslije dijareje jer vraćaju izgubljene minerale, a povoljne su i za rezultate sportista jer snabdijevaju mišiće antioksidantima i potrebnim hranjivim sastojcima.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.