NE MORATE DA PIJETE LEKOVE: Dovoljno je da pritisnete OVU tačku na telu i GLAVOBOLJA ĆE PRESTATI! (FOTO)
Foto: Profimedia

BRZO I LAKO!

NE MORATE DA PIJETE LEKOVE: Dovoljno je da pritisnete OVU tačku na telu i GLAVOBOLJA ĆE PRESTATI! (FOTO)

Jedan od najčešćih razloga glavobolje je dehidracija

Objavljeno:

Ponekad nije teško pogoditi zašto se glavobolja pojavila. Ljudi se često tokom života susreću s ovim problemom. Kada imate glavobolju, a tablete vam nisu pri ruci, čini se da vam nema spasa. Međutim, postoji naučni način kako da se rešite glavobolje. Pokazaćemo vam tehnike koje će vam pomoći da rešite ovaj problem brzo i jednostavno.

Prvo zauzmite udobnu pozu i opustite se. Masaža ne oduzima mnogo vremena, već u proseku oko 30 sekundi do 1 minut . Evo koje tačke treba da masirate u zavisnosti od vrste bola koju osećate.

1. Jintang tačka

Tačka Jintang ili tačka trećeg oka se nalazi između obrva, na mestu gde koren nosa prolazi kroz čelo. Ova tačka je odgovorna za uklanjanje bola u očima.

Jintang tačka
Jintang tačka foto: Profimedia, Ilustracija

2. Zan žu tačka

Ove simetričke tačke se nalaze na samim ivicama obrva. Masirajte ovaj predeo čime ćete pojačati oštrinu vida i prekinuti curenje nosa. Masirajte 1 minut kružnim pokretima.

Zan žu tačka
Zan žu tačka foto: Profimedia, Ilustracija

3. Jingksijang tačka

Ove tačke se nalaze na obe strane nozdrva i u liniji očiju. Kako biste ih pronašli, opipajte rupicu na dnu obraza. Pomoći će vam da otčepite sinuse, smanjite glavobolju i zubobolju, kao i da se rešite stresa.

Jingksijang tačka
Jingksijang tačka foto: Profimedia, Ilustracija

4. Tian žu tačka

Ova tačka se nalazi na sredini zadnjeg dela glave, između ušiju i početka kičme. Masiranje ove tačke pomaže da se oslobodite nazalnog začepljenja, bola u očima i ušima, jakih glavobolja i migrene.

foto: Profimedia, Ilustracija

5. Šuai gu tačka

Šuai gu tačka nalazi se 2-3 cm od korena kose iznad ušiju. Pritiskom na ovaj deo rešavate se bola u temporalnom režnju i umora očiju.

Šuai gu tačka
Šuai gu tačka foto: Profimedia, Ilustracija

6. He gu tačka

Ove simetrične tačke se nalaze između palca i kažiprsta. Kada ga pritisnete, rešićete se bola, zubobolje i ukočenosti u vratnim mišićima.

He gu tačka
He gu tačka foto: Profimedia, Ilustracija

Nežno masirajte predeo kružnim pokretima. Obično glavobolja nestane tokom masaže ili 5-10 minuta nakon toga.

Jedan od najčešćih razloga glavobolje je dehidracija. Ovo možete lako rešiti: kada budete osetili prve znakove glavobolje, popijte čašu vode i nakon toga je po malo ispijajte tokom celog dana.

Limun je vrlo efikasan i moćan sastojak za lečenje glavobolje, jer je osvežavajuć i lekovit. Iscedite pola limuna i pomešajte sa toplom vodom. Još jedna opcija je da od limunove kore napravite pastu i nanesete je direktno na bolno mesto.

BONUS VIDEO: SMEHOTRESNO! Evo šta se dogodi kada se moler vozi unutar kombija koji je naglo zakočio! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.