OVE ZDRAVE NAVIKE SU ZABLUDA! Mislimo da su dobre za organizam, ali istina je drugačija!
Foto: Profimedia

ŠTA MISLITE?

OVE ZDRAVE NAVIKE SU ZABLUDA! Mislimo da su dobre za organizam, ali istina je drugačija!

Od malih nogu nas uče da moramo da vodimo računa o sebi - da se hranimo ispravno, ležemo ranije u krevet, vežbamo, unosimo vitamine i minerale

Objavljeno:

Dodaci ishrani - vitamini U ponudi postoji veliki broj vitaminskih preparata koji nas, navodno, štite od prehlada i čine nas zdravim i vitalnim. Zapravo, vitamini služe za regulisanje procesa u našem telu i za stimulisanje određenih hormona. Savet lekara je da se vodi računa i da se ne unosi previše dodataka ishrani jer mogu biti kontraproduktivni za organizam. Žuti šećer je zdraviji od belog Još jedna zabluda jer je žuti šećer isti kao i beli. Jedina razlika što žuti šećer ima melase (gusta tečnost, tamne boje koja se koristi u industriji vrenja za proizvodnju špiritusa i kvasca). Glavna zabluda je što mnogi misle da je on zdraviji jer nije sladak kao beli. Svakom je potrebno osam sati sna Stručnjaci godinama polemišu o ovoj temi. Ustanovljeno je da manjak sna i fizičke aktivnosti negativno utiče na zdravlje pojedinca, ali nekim ljudima je dovoljno šest sati sna, a nekima nije dovoljno ni devet. Svaka individua ima drugačiji životni ritam i navike. Antibiotik ubija viruse Ako ste zaradili grip u toku zimske sezone, onda vas je lekar najverovatnije poslao kući sa savetom da unosite što više tečnosti i da odmarate, bez antibiotika. Antibiotik se ne daje, jer on ne ubija viruse, kao u slučaju gripa, on se prepisuje ako je u pitanju upala ili bakterija. Alkohol uništava moždane ćelije Niko ne preporučuje alkoholna pića, osim čaše vina uz ručak, ali stručnjaci su dokazali da je mit da je alkohol uzrok uništavanja moždanih ćelija. On utiče na metaboličke procese i prekomerna doza može da dovede do manjka kiseonika u organizmu što dovodi do poblema u konekciji ćelija u mozgu, ali ih ne uništava.

Bonus video

ISEKLA JE LIMUN I POMEŠALA SA SOLJU: Godinama se STIDELA svoje kose, a onda je uz OVU smesu u tren rešila sve svoje probleme (KURIR TV)!

(Espreso.co.rs / Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.