MOŽDANI UDAR JE DRUGI UZROK SMRTI NA SVETU: Saznajte kako da spasite čoveka od moždanog udara! Potrebna vam je samo jedna IGLA!
Foto: Pixabay.com

dobro zapamtite!

MOŽDANI UDAR JE DRUGI UZROK SMRTI NA SVETU: Saznajte kako da spasite čoveka od moždanog udara! Potrebna vam je samo jedna IGLA!

Dobro zapamtite ovu metodu, jer možete nekome pomoći i spasiti mu život

Objavljeno:

Kada osoba dobije moždani udar, mozak ne prima dovoljno kiseonika, što dovodi do odumiranja moždanih ćelija. Takva situacija zahteva hitnu medicinsku pomoć!

Evo nekoliko saveta kako da spasite nekoga ko je dobio moždani udar.

Najvažnije je da ne pomičete osobu koja ima moždani udar. Uzmite medicinsku iglu, ali ako je nemate, pomoći će i obična.

Koristite li običnu iglu, obavezno je sterilizujte (držite iglu iznad vatre) pre nego što je upotrebite. Kada je igla sterilizirana, bocnite njome vrhove svih 10 prstiju, ispod noktiju unesrećene osobe, piše Novi.

Ako nema krvi, zategnite kožu i pritisnite jače tako da krv počne teći.

Nakon što izbockate svih 10 prstiju i oni počnu krvariti, primetićete da se pacijent vraća u normalu.

Masirajte uši pacijenta dok ne postanu crvene, a za bolju cirkulaciju bocnite svaku ušnu školjku dva puta dok se ne pojave dve kapi krvi.

Pričekajte da se pacijent stabilizuje, a potom ga odvedite u bolnicu.

Nemojte terati bolesnika da sedne, jer to može izazvati pad krvnog pritiska, pa je bolje da bude u ležećem polažaju.

Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi godinama. Kineski stručnjaci tvrde kako je ova metoda 100 posto delotvorna i da zaista može pomoći da spasite nekog od moždanog udara.

Moždani udar je drugi uzrok smrti u svetu. Dakle, dobro zapamtite ovu metodu, jer možete nekome pomoći i spasiti mu život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media