POZNATI DOKTOR OTKRIO RECEPT ZA RAVAN STOMAK: Oslobodite se masnog tkiva na najbrži i najzdraviji način! (RECEPT)
Foto: preentscren

zdravlje

POZNATI DOKTOR OTKRIO RECEPT ZA RAVAN STOMAK: Oslobodite se masnog tkiva na najbrži i najzdraviji način! (RECEPT)

Velika količina visceralne masti u telu može uzrokovati ozbiljne smetnje u pravilnom radu

Objavljeno:

Obično kada se govori o gubljenju sala oko trbuha to se odnosi na dve odvojene vrste masnih naslaga, prva je visceralno masno tkivo takođe poznato kao aktivna mast i mast pod kožom, odnosno potkožna masnoća.

Drugi je zapravo onaj koji možete “videti” na svojim rukama, stomaku, bedrima ili nekom drugom delu tela koji je labav i deblji.

Visceralno masno tkivo je, međutim puno teže primetiti jer okružuje organe u vašem središnjem delu, kao što su pankreas, jetra, a takođe okružuje creva.

Velika količina visceralne masti u telu može uzrokovati ozbiljne smetnje u pravilnom radu jetre i sprečiti pravilne hormonalne poruke između telesnih vitalnih organa.

To na kraju može uzrokovati otpornost na insulin što može dovesti do razvoja dijabetesa, visokog krvnog pritiska, povećati holesterol i povećavati rizik od razvoja bolesti srca…

Kako rešiti problem?

Plan ishrane treba da bude sastavljen od svežeg povrća i voća, i sporo probavljivih ugljenih hidrata koje možete pronaći u grašku i žitaricama.

2. Povećati volumen treninga, kao i intenzitet

Trening sa umerenim intenzitetom 4-5 dana sedmično je jedan od najjednostavnijih načina za održavanje fizičke aktivnosti. Treba trenirati barem pola sata svaki dan, tako ćete sagoreti višak kalorija koje ste konzumirali.

U vaš trening uključite hodanje, kružni trening, vožnju biciklom ili bilo čega što će ubrzati otkucaje vašeg srca, te će vas održati u kretanju puni sat.

3. Budite odgovorni i motivisani

Zdravo mršavljenje je spor proces i ne treba očekivati da će se izgubiti višak masnoće preko noći, jer treba puno vremena da se dobije željena težina.

Kao što smo ranije rekli, postupan gubitak težine smanjuje količinu visceralnog masnog tkiva na učinkovitiji način i eliminiše bilo kakve druge zdravstvene komplikacije.

Najbolji način kako da saznate da li imate previše visceralnog masnog tkiva jeste da izmerite svoj stomak. Ako je struk veći od 30 inča za žene i 40 inča za muškarce, to je jasan pokazatelj da postoji višak masnoće, iako možda imate zdravu telesnu težinu.

Bonus video

72 SATA BIO JE NA STROGOM POSTU: Nije jeo ništa, pio je samo 6 litara vode dnevno, a rezultati su ga ŠOKIRALI!

(Espreso.co.rs / Alternativno.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.