KAD SU VELIKE VRUĆINE, OVU GREŠKU SVI PRAVIMO: Evo kakvu vodu treba da pijemo leti!
Foto: Profimedia

vodite računa

KAD SU VELIKE VRUĆINE, OVU GREŠKU SVI PRAVIMO: Evo kakvu vodu treba da pijemo leti!

Lekari kažu kako treba izbegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti unos kafe

Objavljeno:

Velika je greška da tokom velikih vrućina pijete hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tečnosti treba više vremena da se raširi telom i hidrira ga. Zato je najidealnije tokom leta piti vodu sobne temperature jer će tako telo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvek bolji izbor od sokova.

Takođe, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je napolju vazduh suv, ne vlažan. Čaj će podstaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tečnost iz tela pa je svakako treba nadoknaditi.

Lekari kažu kako treba izbegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti unos kafe. Gde god bili, uvek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to praktikovali svaki dan, telo će vam imati dovoljno tečnosti i lakše ćete podnositi vrućinu.

Još neke prednosti tople vode za telo:

Dobro je vodu popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju creva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to praktikovati ako želite da smršate jer podstiče rad metabolizma. Takođe, čišćenjem otrova iz tela koža će sporije stariti, a cirkulacija u telu biće bolja.

Bonus video:

Kratki Espreso 3

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.