OVAJ ČOVEK JE DOŽIVEO SRČANI UDAR U 49. GODINI: Onda je odlučio da uvede JEDNU PROMENU u ishranu i sada se oseća kao mladić! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

poučno iskustvo

OVAJ ČOVEK JE DOŽIVEO SRČANI UDAR U 49. GODINI: Onda je odlučio da uvede JEDNU PROMENU u ishranu i sada se oseća kao mladić! (VIDEO)

Sada želi da podeli svoju priču

Objavljeno:

Profesor Dag Šmit (59) je preživeo srčani udar, a posle toga je rešio da uvede drastičnu promenu u svoj život - postao je vegan.

Svojim primerom je inspirisao i 1.300 svojih učenika, koji su, baš poput njega, odlučili da naprave preokret u ishrani.

Ovaj nekadašnji ljubitelj pekarskih proizvoda imao je ono što bi se nazvalo “slatkim zubom” i uvek je volio da pojede nešto fino, sve dok 2008. nije pretrpeo težak srčani udar zbog izrazito loše ishrane, koja je uključivala i sladoled pre spavanja.

Lekari su mu, naravno, prepisali lekove za srce, koje je trebalo da koristi do kraja života. U očajničkoj želji da poboljša kvalitet života, ovaj čovek je preko noći postao vegan. U kratkom roku je izgubio 27 kilograma, a imao je energije za trčanje maratona. S vremenom mu lekovi više nisu bili potrebni.

Otac šestoro dece u svojoj je školi pokrenuo 10-dnevni izazov za učenike da i oni isprobaju njegovu dijetu, zahvaljujući kojoj se on sam osećao kao da je dvadesetim.

- Na neki način mi je žao što se taj infarkt nije dogodio i ranije, jer se sada osećam odlično i želim što duže da uživam u ovom telu - rekao je Šmit za Dejli mejl.

- Osećam se kao mladić zarobljen u telu starca. Ali ovo telo starca funkcioniše sjajno - dodao je on.

Započevši tretman koktelom lekova, Šmit kaže kako je znao da će oni samo sprečiti drugi infarkt, ali neće ga izlečiti niti ojačati njegovo srce. Počeo je da proučava vegansku ishranu, koja mu se isprva činila suviše ekstremnom, pa se odrekao samo crvenog mesa. Međutim, godinu dana kasnije, opet je počeo da oseća srčane tegobe. Tada je odlučio da postane ekstreman – zajedno sa suprugom Šeri prebacio se na veganstvo.

Promjena životnog stila rezultirala je i titulom najseksepilnijeg vegana iznad 50 godina, koju mu je uručila organizacija PETA.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.