OVO VINO JE PRIRODAN LEK za srce, krvne sudove i ANEMIJU, a možete ga napraviti sami I TO ZA MALE PARE! (FOTO)
Foto: Pixabay.com

lek iz prirode

OVO VINO JE PRIRODAN LEK za srce, krvne sudove i ANEMIJU, a možete ga napraviti sami I TO ZA MALE PARE! (FOTO)

Veoma je slatkog i prijatnog ukusa

Objavljeno: 10:56h

Kupinovo vino je od davnina dobro poznato kao vrlo koristan i efikasan lek za lečenje malokrvnosti (anemije). Takođe se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje probave, pritiska i cirkulacije.

Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, a postoje i dokazi da povoljno deluje i na pojedine kožne bolesti, kao što su razni lišajevi i osipi.

Ovo vino, smanjuje povišeni holesterol, sprečava ugrušavanje krvi, pojavu srčanih bolesti, ali i neuroloških poremećaja kao što su Parkinsonova bolest i Alchajmer.

Pošto povećava lučenje estrogena i sadrži visok nivo mangana, kupinovo vino je sjajan saveznik u prevenciji nastanka osteoporoze, naročito kod osoba preko 50 godina starosti, jer jača kosti i sprečava lomove, a pomaže i u zalečenju nakon fraktura. Pravi je eliksir zdravlja, osigurava vitalnost i doprinosi poboljšanju opšteg stanja ljudskog zdravlja.

foto: Pixabay

Veoma je slatkog i prijatnog ukusa, a preporučuje se da ga konzumiraju i zdrave osobe, a pogotovo je koristan za trudnice i dojilje. Zanimljivo je da ga razblaženog sa vodom u Francuskoj piju i deca, a poznato je da stanovnici ove zemlje imaju najnižu stopu srčanih i moždanih oboljenja u Evropi.

Kako je berba ove čudesne voćke u punom jeku, predstavljamo vam recept za pravljenje kupinovog vina, jednostavan za izradu i najvećim laicima.

U zavisnosti od količine vina koju želite da napravite, određujete i količinu kupina koju ćete upotrebiti.

Na 10 kilograma kupina ide oko 2 kilograma šećera. Sveže kupine sipajte u bure ili veću posudu koja je prethodno očišćena i dobro ih izgnječite kako bi pustile sok sve dok se ne napravi kašasta masa.

U to dodajte šećer i pomešajte da se potpuno sjedini. Nakon toga, vino od kupine sipajte u očišćene staklene flaše, a čepove nemojte da zatvorite do kraja, kako vino usled vrenja ne bi iskipelo.

Ove flaše ostavite na suncu 60 dana, nakon čega možete da procedite sadržaj. Boce zatvorite čepovima ili plutom i čuvajte ih na hladnom mestu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agro Planeta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.