DA LI ZNATE ŠTA SVE LEČI SENF?! Oslobodite se MIGRENA i OPEKOTINA uz samo jednu kašičicu preliva koji svi imamo u kuhinji!
Foto: Shutterstock

senf kao lek

DA LI ZNATE ŠTA SVE LEČI SENF?! Oslobodite se MIGRENA i OPEKOTINA uz samo jednu kašičicu preliva koji svi imamo u kuhinji!

Senf se poslednjih godina sve više spominje u kontekstu prevencije raka

Objavljeno: 19:51h

Pored toga što je dobar za jelo, senf ima pozitivan učinak na naš organizam.

Evo na koje načine ga možete koristiti:

1. Uklanja grčeve

Pojava grčeva koja ne prestaje ni posle određenog vremena je zaista neugodna. Da biste uklonili grčeve može vam pomoći senf, jer on ima jaka protivupalna dejstva.

Uzmite jednu kašiku senfa i nanesite na noge ili stopala gde vam se javljaju grčevi i dobro utrljajte. Međutim, ukoliko imate bolove u mišićima, onda uradite sledeće: u kadu sipajte vodu pa u njoj razmutite nekoliko kašika senfa. Potopite vode oko 10 minuta tako, pa onda nanesite senf direktno na noge i trljajte 30 minuta.

2. Regenerator za kosu

U posudici pomešajte 4 kašike senfa sa maslinovim uljem i utrljajte u koren kose. Ostavite smesu da deluje cijelu noć, a sutradan operite kosu šamponom.

3. Opekotine

Ukoliko napravite opekotinu, mesto gde se nalazi odmah stavite pod mlaz vode i nakon toga nanesite senfa na nju. Ostavite neko vreme da deluje.

4. Senf protiv migrena i tumora

Kod prehlade i glavobolje pomaže kupka za noge od brašna senfa (dve kašičice, 15-20 minuta). Pozitivno delovanje senfa pritom se oseća u celom telu, a kupka navodno rešava i probleme s nesanicom i depresijom.

Senf se poslednjih godina sve više spominje u kontekstu prevencije raka. Naučnici sa univerziteta Freiburg otkrili su da redovno konzumiranje senfa smanjuje rizik od nastanka tumora. Ispitanici su dnevno jeli 20 grama senfa, a njihova krv kasnije je u laboratoriju "bombardovanaa" kancerogenim materijama. Ispostavilo se da se krv ispitanika koji su redovno jeli senf bolje nosila s opasnim materijama od ispitanika koji senf nisu konzumirali na dnevnoj bazi.

Bonus video

MINERALI u borbi protiv virusnih infekcija! Evo koje namirnice ih sadrže!

(Espreso.co.rs/ Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.