IDEALNA HRANA NA PLUS 30: Ove namirnice neće da PROKISNU ni za vreme PAKLENIH TEMPERATURA! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

probajte!

IDEALNA HRANA NA PLUS 30: Ove namirnice neće da PROKISNU ni za vreme PAKLENIH TEMPERATURA! (FOTO)

Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije

Objavljeno:

Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije.

Kada se temperature danima ne spuštaju ispod 30 stepeni, mnoge uobičajene navike moraju da se promene. Način ishrane predstavlja jednu od ključnih. Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije. Salame, pržena jela, umaci sa pavlakom i majonezom, kao i torte sa raznim teškim kremovima, treba da sačekaju hladnije dane, savetuju nutricionisti.

Mlečni proizvodi
Mlečni proizvodi foto: Shutterstock

U vreme nesnosnih vrućina treba se usmeriti na testenine i pirinač, pod uslovom da se jedu sa laganim sosovima, maslinovim uljem i prilozima od povrća. Riba i belo meso takođe treba da budu na jelovniku, kuvani na pari, bareni, na roštilju i sa gomilom sezonskog povrća.

Belo meso
Belo meso foto: Pixabay

Poželjno je i sirovo i kuvano povrće, jer osvežava organizam, podstiče izbacivanje toksina, obezbeđuje potrebnu energiju i reguliše varenje. Osim toga, predstavlja riznicu mineralnih soli, vitamina i biljnih vlakana, supstanci od neprocenjivog značaja za zdrav i lep izgled.

Povrće
Povrće foto: Shuterstock

Ljubitelji zelene salate koja je savršen čistač creva i puna vode, mogu do mile volje da uživaju u njenom ukusu u vrelim letnjim danima. Zelena salata sa kuvanim jajima ili posnim mesom, predstavlja uspešnu zamenu za glavno jelo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.