Ovaj napitak klinci obožavaju, a idealan je za oporavak mišića nakon treninga! (FOTO)
Foto: Shutterstock

FITNESS

Ovaj napitak klinci obožavaju, a idealan je za oporavak mišića nakon treninga! (FOTO)

Kako biste se oporavili i nadoknadili izgubljene hranjive stvari, ne morate kupovati posebne proizvode.

Objavljeno:

Mnogima koji se treningom bave više nego rekreativno pravilna ishrana postaje dodatni zadatak. Svi su svesni činjenice da ako žele ozbiljno da treniraju, treba da obrate pažnju na tu specifičnu ishranu.

Iako vežbanje umnogome utiče na održavanje vitke linije, ishrana je u stvari, veoma važan deo u procesu mršavljenja kako kod rekreativaca , tako i kod profesionalnih vežbača.

Pre svega, potrebo je znati da je cilj obroka pre vežbanja da nas obezbedi energijom koja nam je potrebna kako bismo izdržali trening do kraja i postigli željene rezulatate.

Energiju nam obezbeđuju složeni ugljeni hidrati, bezmasno meso - čist protein, zdrave masti kao i dosta tečnosti. Pre treninga treba uneti na primer, žitarice, krompir, pirinač .

Nakon treninga obavezno treba uneti neki protein. Hrana je potrebna za oporavak, za izgradnju mišićne mase, za obnovu energije, za rehidrataciju.

Nako napornih vežbi, možete se osećati razdražljivo. Kako biste se oporavili i nadoknadili izgubljene hranjive stvari, ne morate kupovati posebne proizvode, već možete posegnuti za omiljenom poslasticom iz djetinjstva: čokoladnim mlekom.

Čokoladno mleko sadrži ugljene hidrate, proteine i masti te vodu i elektrolite koji su potrebni telu za oporavak nakon telesne aktivnosti, navodi istraživanje objavljeno u časopisu European Journal of Clinical Nutrition, a kojem je bio cilj da istraži kako čokoladno mleko utieče na oporavak u poređenju sa drugim sportskim napicima.

Zaključak je da čokoladno mleko “daje slične ili vrhunske rezultate u poređenju sa drugim napicima za oporavak”. Međutim, autori istraživanja kažu da je potrebno sprovesti još testiranja na većem uzorku kako bi se doneo konačan zaključak.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.