NEKI DELOVI TELA SMRDE KAD SE OZNOJIMO: Saznajte kako se rešiti neugodnog mirisa, ali i a na koje OPASNOSTI to ukazuje
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

NEKI DELOVI TELA SMRDE KAD SE OZNOJIMO: Saznajte kako se rešiti neugodnog mirisa, ali i a na koje OPASNOSTI to ukazuje

Mnogi muče muku s ovim problemom

Objavljeno: 17:31h

Neprijatan miris tela se svima može desiti, ali njegova promena može ukazivati na opasnost.

Evo šta znači kad određeni delovi tela neprijatno mirišu.

TEME

Miris kose nekih ljudi može se uporediti sa mirisom trule ribe ili prljavih pelena. Naučnici ne znaju šta je uzrok tome. Teorije traže krivca od bakterija i gljivica na glavi preko super masne kose koja sakuplja mirise iz okoline, pa do hormonalne neravnoteže.

Najbolje je da koristi antibakterijske kupke i sapune sa sumporom za pranje kose i temene.

PAZUH

Znojne žlezde luče znoj koji u većini slučajeva ne smrdi. Međutim, svi imamo i apokrine žlezde koje se uglavnom nalaze u predelu pazuha, prepona i oko bradavica. Ove žlezde otpuštaju znoj kao odgovor na različite faktore, uključujući anksioznost i emotivni stres. Kada bakterije na koži krenu da razlažu ovaj tip znoja, može se razviti neprijatan miris. To je razlog što naš znoj loše miriše kada samo nervozni ili napeti.

Kako bi se izbeglo znojenje, izbegavajte stres. Tuširajte se svaki dan. Koristite antibakterijski sapun, naročito na područjima koja se puno znoje kako biste se riješili loših bakterija.

Neka hrana utiče na loš miris znoja, pa se trudite da jedete što više sirovih i svježih namirnica.

Obratite pažnju!
Obratite pažnju! foto: Profimedia

ZADAH

Ako vodite račina o dentalnoj higijeni, a konstatno patite od zadaha, problem može biti u ovome:

Određena hrana kao što je crni luk, beli luk i začini može da dovede do lošeg daha. Sa ovim se možete izboriti tako što ćete uključiti u ishranu spanać i zelenu salatu. Može da pomogne i konzumiranje zelenog čaja.

Apnea u snu: Ovaj poremećaj spavanja je usko povezan sa dijabetesom, visokim krvnim pritiskom i drugim srčanim bolestima, pa je važno da što prije počnete da ih liječite kako ne bi imali dalekosežne posledice.

Neki tipovi raka i metabolički poremećaji mogu uticati na neprijatan miris daha zbog stvaranja određenih hemijskih supstanci.

Malo kamenje koje se formira u krajnicima i prekriva brakterijama takođe utiče na loš dah.

NOGE

Na našim stopalima ima više znojnih žlezdi nego bilo gde u telu. Međutim, za razliku od ostalih znojnih žlezda koje luče znoj kao odgovor na vrućinu, vežbanje ili napetost, žlezde na stopalima luče znoj sve vreme.

Neugodan miris može biti i znak ateletskog stopala, stanja koje izazivaju gljivice koje rastu na spoljašnjem sloju kože stopala. Srećom, rešenje za ovaj problem je prilično jednostavno:

Održavajte stopala čistim, tako i obuću i čarape i koristite antigljivične kreme.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.