Ako vam nedostaje OVAJ MINERAL, prete vam RAK I BOLEST SRCA
Foto: Stock

pazite se!

Ako vam nedostaje OVAJ MINERAL, prete vam RAK I BOLEST SRCA

Utiče na imunitet, endokrini i kardiovaskularni sistem...

Objavljeno:

Ako imate ove simptome, moguće je da patite od nedostatka selena i zato treba da unosite više hrane koja bogata ovim mineralom.

Selen je neophodan za pravilno funkcionisanje organizma i zaštitu od bolesti, a evo kako da otkrijete da li vašem telu nedostaje ovaj važan mineral.

Selen utiče na imunitet, endokrini i kardiovaskularni sistem, plodnost i zaštitu od infekcija. Istraživanja pokazuju da nedostatak selena može uzrokovati pojavu različitih tipova karcinoma i narušiti kognitivne funkcije, ali na ovom polju je potrebno uraditi još naučnih analiza.

Simptomi koji ukazuju na nedostatak selena su: neplodnost kod muškarca i žene, osećaj slabosti u mišićima, konstantan umor, često zaboravljanje, gubitak kose i slab imunitet.

Od nedostatka selena pate osobe koje retko jedu hranu bogatu selenom ili je uopšte ne jedu, ali i pacijenti koji idu na dijalizu, imaju HIV ili oni koji imaju oboljenja digestivnog trakta (Kronova bolest).

Ako osećate neke od navedenih simptoma,obratite se što pre lekaru. Ukoliko vam je nivo selena vrlo nizak, moguće je da će vam preporučiti tablete selena, a hrana koja je najviše bogata selenom je brazilski orah, pirinač, grašak, hleb od celog zrna pšenice, jaja, sir i tunjevina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.