Loše utiče na vas: 6 jutarnjih navika koje radimo pogrešno!
Foto: Thinkstock

OPREZ

Loše utiče na vas: 6 jutarnjih navika koje radimo pogrešno!

Zbog ovoga ste stalno umorni!

Objavljeno:

Ukoliko se ujutru osećate mrzovoljno, pospano, depresivno, stalno kasnite i ne želite da ustanete iz kreveta - ovo su mogući uzroci!

Spuštanje roletne i zavesa

Iako je primamljivo ostati u mirnoj i mračnoj sobi, pokušajte to da izbegavate. Dnevno svetlo pomaže telu da se razbudi na prirodan način. Osim toga, bolje ćete spavati tokom noći i omogućiti telu da se lakše bori protiv infekcija i upala. Uz sunčevu svetlost ćete lakše razmišljati, imati više snage za vežbanje jer ćete imati dovoljno vitamina D. Ako ne možete zaspati bez spuštenih roletna, podignite ih čim ustanete i pozdravite nov dan!

Odlaganje alarma (snooz)

Baš vam treba tih 15 minuta da biste se ustali znatno odmorniji, zar ne? Pogrešno! Najodmorniji ćete biti ako odmah ustanete iz kreveta i odlazite na spavanje svaki dan u isto vreme. Ako se ujutru osećate tromo, nabavite uređaj za praćenje spavanja. Ti uređaji prepoznaju vaš lak san i bude vas kada procene da ste najodmorniji.

Kasni odlazak na spavanje

Ponekad se možete osećati dobro, iako ste kratko spavali. No, najbolji način da poboljšate svoj san jest da se držite rasporeda spavanja. To znači da biste trebali ustajati u isto vreme svaki dan i odlaziti na spavanje. Ovo pravilo važi čak i tokom vikenda.

Prebrzo ustajanje iz kreveta

Ako prenaglo ustanete iz kreveta, gravitacija će povući krv u noge usled čega može pasti krvni pritisak i uzrokovati vrtoglavicu i omamljenost. Radije polako sedite na rub kreveta i dajte telu nekoliko sekundi da se navikne na novi položaj.

Izbegavanje jutarnjeg treninga

Redovna vežba omogućava kvalitetniji san, regulaciju telesne težine, poboljšava zdravlje srca i podiže raspoloženje. Verovatno ćete biti dosledniji ako trening odradite odmah ujutru. Osim toga, jutarnje vežbanje može smanjiti unos kalorija tokom dana. Preskakanje kafe

Ako imate naviku da ujutru popijete kafu, nemojte je preskakati jer biste mogli postati mrzovoljni i dobiti glavobolju. Ako pokušavate da smanjite unos kofeina, učinite to postupno. Nagli prestanak konzumacije kofeina može uzrokovati simptome slične gripu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infpult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.