Ukoliko ste TRUDNI, NIKAKO ne smete biti intimni s muškarcem NA OVAJ NAČIN!
Foto: Profimedia

OPREZ!

Ukoliko ste TRUDNI, NIKAKO ne smete biti intimni s muškarcem NA OVAJ NAČIN!

Parovi koji očekuju prinovu u prvoj fazi trudnoće moraju da pripaze na mnoge polne bolesti, a za to možete okriviti loš imunitet

Objavljeno:

Do trećeg tromesečja, seks može da bude malo teži jer većina poza ne funkcioniše, pa se mnogi parovi češće odlučuju na oralni seks.

Ipak, baš u ovoj fazi trudnoće, oralni seks može prouzrokovati probleme. Neki ginekolozi preporučuju da se potpuno izbegava, čak i u monogamnim vezama. Parovi koji očekuju prinovu u toj fazi trudnoće moraju da pripaze na mnoge polne bolesti, a za to možete okriviti loš imunitet.

Najveći rizik od zaraze herpesom je u poslednja tri meseca trudnoće, kažu lekari. Ako u to vreme dobijete herpes postoji 50 posto šanse da će se dete zaraziti tokom porođaja, jer imunitet koji je u tom periodu jako slab, ne može da se bori protiv herpesa na isti način kako bi u normalnoj situaciji.

Problem je neinformisanost

Isto tako, povećava se i potreba za carskim rezom, a ako dođe do infekcije u manje slučajeva nažalost može uzrokovati i smrt novorođenčeta.

Lekari upozoravaju da velik broj trudnica ne dobija sve informacije koje bi trebalo da dobiju o seksu u trudnoći, pa podsećaju da o tome razgovarate sa svojim ginekologom. Genitalni herpes se najčešće dobija tokom oralnog seksa, ne mora se ni manifestovati dok imunitet ne oslabi, što se događa u trudnoći.

BONUS VIDEO: BLA-BLA-BLA! TAKO RADI MAMA! Bebica je fenomenalno "skinula" kako priča telefonom!

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.