ISPRAVKA: Ne postoji smuti od kojeg može da se smrša pola kilograma za noć
Foto: Imgur/TMexCandy

ISPRAVKA

ISPRAVKA: Ne postoji smuti od kojeg može da se smrša pola kilograma za noć

Ispravka

Objavljeno: 17:17h

Portal Espreso je dana 09.04.2018. godine objavio članak pod naslovom "Spremite se da noćas izgubite pola kilograma! OVAJ NAPITAK JE ČUDO!" koji je sadržao netačne informacije.

Na osnovu analize fekt-ček portala "Raskrinkavanje.ba" sporni delovi teksta su izmenjeni ili uklonjeni, a promenjen je i njegov naslov.

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

Naime, naš portal je preneo netačne tvrdnje da se konzumiranjem smutija od limuna, peršuna, cimeta, sirćeta, vode, meda ili đumbira može smršati i da on skida "pola kilograma za noć". Ne postoje naučni dokazi da se od takvog ili sličanog napitka mršavi.

Mršavljenje funkcioniše na vrlo jednostavan način – potrebno je kroz fizičku aktivnost potrošiti više kalorija nego što unosimo kroz ishranu. Na težinu može uticati više faktora: geni, hormoni, ishrana i stil života, ali i zdravstveni problemi. Ipak, princip mršavljenja načelno ostaje isti, piše Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

Vrlo brzo mršavljenje jeste moguće uz određene ekstremne dijete, ali nije preporučljivo. Naime, nedovoljan unos nutrijenata i kalorija koje omogućava takvo brzo gubljenje telesne mase može uzrokovati i razne zdravstvene probleme, poput gubitka mišića, usporavanja metabolizma, kamenja u žuči, nutricionih deficijencija, koje mogu dovesti do vrtoglavice, gubitka kose, slabljenja kostiju i slično - stoji u analizi fekt čekera.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava svojim čitaocima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.