KAD BUDETE SAZNALI ZAŠTO SAMO 14% STANOVNIŠTVA IMA DUŽI DRUGI PRST: Gledaćete ih drugim očima!
Da li vam je drugi prst duži od palca?, Foto: Printscreen / uspješnažena.com

grčko stopalo

KAD BUDETE SAZNALI ZAŠTO SAMO 14% STANOVNIŠTVA IMA DUŽI DRUGI PRST: Gledaćete ih drugim očima!

Osobe sa ovakvim stopalom treba da povedu računa

Objavljeno: 19:10h

Drugi nožni prst duži od prvog i javlja se kod 14% stanovništva i to se naziva grčko stopalo.

Iako nekim ljudima izgleda ružno i najradije bi željeli da ga nemaju, grčko stopalo obično je povezano sa snagom, inteligencijom i seksipilom. S druge strane, postoje neke okolnosti koje bi trebalo uzeti u obzir.

Grčko stopalo može donijeti probleme na nogu i uzrokovati bol, ukoliko se ne koristi adekvatna obuća. Osobe sa grčkim stopalom češće trpe bolove u stopalima, a to je nešto što se ne sme ignorisati!

Ono što bi trkači sa ovim problemom trebalo prvo da urade kako bi se izbegle buduće posledice, je da koriste pravu obuću. U idealnom slučaju, noge imaju dovoljno prostora, a prsti nikako ne bi trebalo da budu tesno stisnuti jedan uz drugi. Zlatno pravilo je jednostavno: nikad ne koristite cipele koje vam uzrokuju bol.

Pomoću posebnih uložaka, moguće je otkloniti bol i upalu. Obuća bi trebalo da je izrađena od mekanog materijala, koji će činiti da se noga oseća udobno. Ako imate grčko stopalo i patite od bolova, najbolja stvar je posetiti lekara, kako bi se vaš slučaj dublje analizirao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Uspješnažena.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.