MEDICINA U ČUDU: Ovaj začin leči najteže bolesti, a SVI GA IMATE KOD KUĆE!
Začin koji leči od bolesti, Foto: Profimedia

začin zlata vredan

MEDICINA U ČUDU: Ovaj začin leči najteže bolesti, a SVI GA IMATE KOD KUĆE!

Ako ste vi ili vaši voljeni patili od karcinoma, Alchajmerove bolesti ili drugog oblika demencije, ima nade i ozdravljenje bi se moglo naći

Objavljeno: 10:18h

Spas leži u biljci, gomolju, korenu pod imenom kurkuma.

Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala tela od kurkume.

Kurkuma i demencija Na temelju tri istraživanja koja su nedavno sprovedena, kurkuma, čiji je glavni aktivni sastojak kurkumin, ima moć ne samo da ozdravi osobu u ova dva stanja ponašanje i psihičke simptome povezane s demencijom. Može dovesti i do potpunog oporavka od bolesti u samo nekoliko meseci.

Tradicionalni začin se koristi već mnogo decenija, kurkuma je predmet bezbrojnih naučnih istraživanja u poslednjih nekoliko godina. Krvni, probavni, i neurološki sastavi tela, ispostavilo se, su svi pozitivno reagovali na kurkumu, a naizgled beskrajan popis bolesti za koje je ovaj začin poznat da pruža ozdravljenje, neprestano se povećava.

Naučno je dokazano da kurkuma poboljšava razne funkcije organizma
Naučno je dokazano da kurkuma poboljšava razne funkcije organizma foto: pixabay

Ovo je definitivno slučaj prema kojim se možemo nositi sa strahopoštovanjem, prema uticaju koji ima biljka kurkuma na kognitivno zdravlje, kao što pokazuje novo istraživanje iz Japana. Glavni lekar iz Karija Tojota Opšte bolnice iz grada Karija i njegove kolege ocenili su tri odvojena istraživanja slučaja koji su uključivali kurkumu i došli do nekih zanimljivih zaključaka o terapeutskoj vrijednosti te biljke. U svakom slučaju, kurkuma je pokazala kako ublažiti simptome demencije i poboljšala ukupne kognitivne funkcije. “U istraživanju koje je uključilo tri bolesnika s Alchajmerovom bolesti, kod kojih su kognitivne funkcije i ponašanja i psihološki simptomi demencije bili teški, izrazita razdražljivost, uznemirenost, teskoba i apatija, tretirani su kurkuma prahom u kapsulama više od godinu dana, i utvrđeno je da je kurkuma povezana s ublažavanjem simptoma” napisali su autori istraživanja u njihovom sažetku.

“Ukupna ocena neuropsihijatrijskog kratkog upitnika značajno se smanjila u oba – jačina simptoma i teret, nakon samo 12 nedelja tretmana” dodali su.

“Ocena Mini-Mental Stejt ispita (MMSE) otišla gore za pet bodova (od 12/30 do 17/30) u jednom od slučajeva, a druga dva slučaja su bila u stanju da prepoznaju svoju porodicu u roku od jedne godine nakon početka lečenja kurkumom.” Konzumiranje samo jednog grama kurkume dnevno tokom tri meseca može dovesti do “znatnog napretka”. Dakle, dok konvencionalna industrija bolesti i dalje troši milijarde dolara u potrazi za farmaceutski-baziranom “leku” za demenciju, jednostavan, jeftin začin za kuhanje, napravljen od biljke, je već napravio taj posao.

Konzumiranje samo jednog grama kurkume može dovesti do poboljšanja
Konzumiranje samo jednog grama kurkume može dovesti do poboljšanja foto: pixabay

Uzimajući samo jedan gram, ili otprilike jedna četvrtinu kašičice dnevno, kurkume u prahu, ispostavilo se da je dovoljno za proizvodnju neverovatnih poboljšanja u psihološkim bolestima i simptomima demencije. Ranije istraživanje objavljeno u časopisu Anali Neurologije indijske akademije 2008. potvrđuje tu činjenicu, nakon što je utvrđeno da je kurkuma prirodni antioksidans koji deluje protivupalno i detoksikacijski mehanizmi pomažu u poboljšanju pamćenja kod pacijenata s demencijom.

Jednostavno konzumirajte ovaj ukusan začin kao deo svoje normalne ishrane, jer ima potencijal da potpuno preobrazi zdravlje mozga i ublaži čak i najgore oblike demencije.

“Kurkumin (spoj u kurkumi) kao antioksidans, i njegovo protivupalno i lipofilno delovanje poboljšava kognitivne funkcije bolesnika sa AD (Alchajmerovom bolesti),” napisao je autor ovog ranijeg istraživanja u svojem sažetku.

“Zbog različitih učinaka kurkumina, kao što su smanjenje beta-amiloid plakova, odgođena degradacija neurona, metalni-kelati, protivupalno, antioksidans i smanjenje formacije mikroglija, ukupna memorija kod pacijenata s Alchajmerovom bolesti se poboljšala.” Kurkuma i rak Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Američka liječnica, Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenirati rak. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka.

Ova saznanja su, kako govori liječnica Andersen, nastala na temelju dvije tisuće godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

Kurkuma može da posluži kao lek za demenciju
Kurkuma može da posluži kao lek za demenciju foto: pixabay

Recept je sledeći: Pomešajte 1/4 čajne kašičice kurkume sa 1/2 čajne kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svežeg samlevenog crnog papra. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali je i dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode. Ali šta od toga tačno sprečava rak i širenje raka? Odovor je ova doktorka dala na svom blogu. “Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin. Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen.

Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom (ili đumbirom). Biber prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”. Anderson je još naglasila kako je za uspešnu prevenciju raka, ali i uništavanje stanica raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite je što češće moguće” govori Anderson.

Bonus video:

OVE NAMIRNICE obavezno jedite zimi! Pogledajte i zašto!

(Espreso.co.rs/uspjesnazena.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media