VIŠE NJIH BI TREBALO OVAKO: Ako ste se ikada pitali, šta hotelsko osoblje radi sa iskorišćenim sapunima, evo neočekivanog odgovora!
Šta se radi sa iskorišćenim sapunima, Foto: profimedia

obično pranje

VIŠE NJIH BI TREBALO OVAKO: Ako ste se ikada pitali, šta hotelsko osoblje radi sa iskorišćenim sapunima, evo neočekivanog odgovora!

Verovatno vas zanima gde taj sapun završi nakon korišćenja ukoliko nije u potpunosti potrošen

Objavljeno:

Svaki put kada posetite neki hotel, u toaletu Vas dočekaju čisti peškiri i novi sapuni. Neke stvari ipak volite da ponesete sa sobom i ne koristiti hotelsko, ali sapun možete iskoristiti. Verovatno vas zanima gde taj sapun završi nakon korišćenja ukoliko nije u potpunosti potrošen. Kada je direktor organizacije "Clean the World", Šon Seipler, posetio nekoliko hotela, dobio je ideju kako iskoristiti višak sapuna. Umesto što bi se bacali, mogli su se iskoristiti za spašavanje života. Njegova ideja je primenjena u nekoliko hotela i dala je izvrsne rezultate, proces je sledeći.

Šta se radi sa iskorišćenim sapunima
Šta se radi sa iskorišćenim sapunimafoto: profimedia

Najpre, sve čistačice pokupe sapune i hotelskih soba. Potom se recikliraju i sterilizuju. Potom ih šalju u nerazvijene delove sveta kako bi ljudima u lošim životnim uslovima obezbedili higijenu i očuvali njihovo zdravlje. Velika je razlika pranja sa sapunom, u odnosu na obično pranje. Sapun otklanja i do 65 procenata više bakterija nego pranje vodom, objašnjava Šon. Ova ideja je revolucionarna.

Šta se radi sa iskorišćenim sapunima
Šta se radi sa iskorišćenim sapunimafoto: Shutterstock

Bonus video:

Stvari koje muskarci rade ako vas stvarno vole!

(Espreso.co.rs / Izvor: uspješnažena.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.