Šta je to GORKA SO i zbog čega se kaže da LEČI BAŠ SVE! (FOTO) (GIF)
Gorka so, magnezijumov sulfat, Foto: pixabay.com

deluje na sve

Šta je to GORKA SO i zbog čega se kaže da LEČI BAŠ SVE! (FOTO) (GIF)

Magnezijev sulfat može se naći na svakom mestu na kom mineralna ili morska voda isparavaju

Objavljeno:

Teško je poverovati da običan mineral može toliko toga. Hidratizovani magnezijumov sulfat, poznat i kao epsomit (epsomska so), popularan je po tome što pomaže kod svega i svačega. Najpopularnija je po tome što se dodaje u vodu za kupanje: da bi se smanjio stres, omekšla koža ili ublažila bolove.

3 partnera koja izgledaju kao vaša SRODNA DUŠA, ali to NISU! (FOTO) (GIF)

Primenom gorke soli uspešno se leče akne, bradavice, suva koža, neugodan miris nogu...

Za šta sve je dobra:

Akne

Bradavice

Suvu kožu

Neprijatan miris nogu

Hemoroide

Grčeve u mišićima

Dermatofitozu

Pojasasti herpes

Gorka so, magnezijumov sulfat
Gorka so, magnezijumov sulfatfoto: giphy

Magnezijev sulfat može se naći na svakom mestu na kom mineralna ili morska voda isparavaju. Naziv epsomska so ili epsomit dolazi od mineralnog izvora u mestu Epsomu, koji se nalazi u engleskoj pokrajini "Surrey". Ne tako davno davao se ljudima u proleće, kao deo purgativa koji je trebalo da očistiti telo od otrova koji su se navodno nakupili tokom zime.

Jedan od razloga tome je činjenica da magnezijumov sulfat ima laksativno delovanje. Do pre nekoliko decenija, kad su kupovni laksativi pronašli svoje mesto na policama apotekama bila je najtraženiji lek.

Gorka so, magnezijumov sulfat
Gorka so, magnezijumov sulfatfoto: pixabay.com

Spoljašnja primena je korisnija. Između ostalog, magnezijumov sulfat možete upotrebljavati za:

Vađenje žaoki - magnezijumov sulfat izvlači otrove nastale pri ubodu buba i pčela na površinu kože. Dodajte vodu u magnezijumov sulfat da napravite pastu i nanesite je na zahvaćeno područje. Obično počne da deluje nakon 10 minuta.

Duboko čišćenje pora - dodaj šoljicu magnezijumovog sulfata u 1/2 litre tople vode i istrljajte kožu tom otopinom da bi uklonili mitesere, očistili i otvorili pore i osvežili kožu.

Gorka so, magnezijumov sulfat
Gorka so, magnezijumov sulfatfoto: giphy

Olakšava bolove u mišićima - otopina od magnezijumovog sulfata izvlači tečnost iz tela i smanjuje otečenost tkiva. Dok izvlači tečnost iz kože, izvlači i mlečnu kiselinu, čije nastajanje može pridoneti bolovima u mišićima. Stavite šoljicu ili dve ovog sulfata u toplu kupku i ugodno se opustite.

Pomoć kod hemoroida - zbog toga što smanjuje otečenost tkiva, magnezijumov sulfat je izvrstan protiv hemoroida. Dodajte malo soli u kadu ili uronite bolno područje.

Omekšavanje kože - dok se kupate, utrljajte u kožu šaku magnezijumovog sulfata. Utrljavanjem ćete ukloniti s kože mrtve ćelije, nakon čega će vam koža izgledati i biti mnogo glađa i svežija.

Gorka so, magnezijumov sulfat
Gorka so, magnezijumov sulfatfoto: pixabay.com

Bonus video:

7 razloga zašto je ZIMA najbolje godišnje doba ZA SEKS?

Ako niste znali ovaj period godine idealan je za vođenje ljubavi. Zašto? Evo vam dovoljno razloga posle kojih vaš partner/partnerka neće moći da vas odbije.

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.