Dobro čuvana japanska tajna mladosti i lepote! Ova maska briše sve bore sa lica! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

elikisr mladosti

Dobro čuvana japanska tajna mladosti i lepote! Ova maska briše sve bore sa lica! (FOTO) (GIF)

Ova lekovita maska za lice postaće vaša omiljena, jer nakon njene upotrebe, koža postaje nežna, svetla, meka, baršunasta i blistava

Objavljeno:

Da li znate kad je pravo vreme za raskid? (FOTO) (GIF)

Jeste li znali da se pirinač smatra isceljujućim kozmetičkim sredstvom koje se koristi vekovima, a posebno je cenjen u receptima japanskih lepotica? Bogat je vitaminima B kskupa koji stimulišu rast i obnovu ćelija, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju protok krvi u koži, sve ono što vam treba za blistav izgled lica.

Naoružajte se i vi tajnama lepote i mladosti japanskih žena i sprečite prevremeno starenje kože. Da bi održale kožu u besprekornom stanju i sprečile prevremeno starenje kože, Japanke koriste masku od pirinča.

Ova lekovita maska za lice s pirinčem, mlekom i medom postaće vaša omiljena maska, jer nakon njene upotrebe, koža postaje nežna, svetla, meka, baršunasta i blistava.

foto: giphy

Priprema japanske maske od pirinča:

Uzmite 2-3 kašike pirinča po želji i skuvajte ga dok dobro ne omekša (sirov pirinač stavite u hladnu vodu, postepeno zagrevajte i tako skuvajte). Vodu, koji ćete kasnije takođe koristiti, procedite i ostavite u posebnu pposudicu.

Prokuvan pirinač properite vodom i dodajte u nejga 1 kašiku toplog mleka. Promešajte smesu do ujednačenosti i dodajte u to 1 kašiku meda. Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata. Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se vodom od kuvanog pirinča.

foto: Pixabay.com

Osim navedenih korisnih osobina pirinča, pirinčana voda odlično hidratizuje kožu lica, sadrži antioksidanse i poseduje apsorbujuće svojstvo ultraljubičastih zraka. Pored toga u stanju je da veže bakar, usporava stvaranje melanina i samim time sprečava nastajanje pigmentnih mrlja i posvetljuje postojeće.

Vodu od kuvanog pirinča možete čuvati u frožideru 4 dana. Koristite ga ujutro i uveče kao losion za lice. Možete ga zalediti u kalupima za led i koristiti kao kocku leda za masažu lica.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: atma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.