Ovo je najgore mesto za nošenje mobilnog telefona! (FOTO)

uništićete bateriju

Ovo je najgore mesto za nošenje mobilnog telefona! (FOTO)

Poslušajete ove savete kako biste izbegli štetne posledice po zdravlje
Objavljeno: 10:32h

Vlasnici pametnih telefona bi trebalo dvaputa da razmisle pre nego što svoj telefon stave u džep, tvrdi nemačko udruženje potrošača. Litijum-jonske baterije, kakve se nalaze u većini telefona su vrlo osetljive na toplotu. Da li od zračenja mobilnih telefona može da se dobije rak mozga? (FOTO) Temperatura iznad 35 stepeni, što telesna temperatura jeste, može znatno da skrati njihov vek trajanja. Pametni telefoni se hlade cirkulacijom vazduha. Slično važi i za prenosne računare, koji mogu da se pregreju bez dovoda hladnog vazduha u kućište.

Zato laptopove i nije baš pametno držati na krilu dok radite. Takođe, sve uređaje sa litijim-jonskim baterijama treba držati podalje od radijatora i drugih izvora topline. Evo šta ljudi misle o onima koji SMS poruke završavaju tačkom! Dokazano je da pregrejavanje mobilnih telefona u džepu stvara toplinu koja zagreva testise kod muškaraca što, potencijalno, može uzrokovati neplodnost. Po nekim istraživanjima, elektomagnetni talasi koje emituju mobilni telefoni smanjuju pokretljivost spermatozida do 10 odsto.
Da biste izbegli štetne posledice po zdravlje, mobilni telefon bi trebalo da držite što dalje od tela. Kada se krećete stavite ga u ruksak, a na stolu ga držite što dalje od sebe. Ako telefon ne koristite neko vreme najbolje je da ga isključite. (Espreso.co.rs / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.