ZNATE LI OVO?
U ovom siru Srbi se dave, a užasno oštećuje creva: Kad čujete šta sve sadrži, odmah ćete ga BACITI
Ključ je u načinu obrade i količini aditiva koji se koriste prilikom proizvodnje
Sir je mnogima omiljena namirnica. Ali prekomerna konzumacija određenih vrsta sira može izazvati upalu, nadutost ili probavne smetnje, posebno kod osoba koje su osetljive na laktozu. Ključ je u načinu obrade i količini aditiva koji se koriste prilikom proizvodnje.
Najgori sir za creva
Prema istraživanjima i mišljenju zdravstvenih stručnjaka, visokoprerađeni sirevi, poput topljenog sira u listićima, spadaju u najgore vrste sira za zdravlje creva. Nutricionisti iz organizacije „The Gut Health Doctor“ objašnjavaju da ovi proizvodi ne prolaze prirodan proces zrenja kao kvalitetni sirevi.
„Većina komercijalnih sireva koji se prodaju u marketima, naročito oni pakovani pojedinačno u plastiku, sadrže brojne aditive za produženje roka trajanja. Prerađuju se na visokim temperaturama koje uništavaju korisne mikroorganizme, potpuno suprotno od onoga što nalazimo kod prirodnog, zrelog sira“, prenosi „She Finds“.
Sirevi koji su bolji izbor
Osim što ne sadrži korisne bakterije, topljeni sir je bogat zasićenim mastima koje povećavaju nivo lošeg holesterola. Kombinacija masti i laktoze može izazvati ozbiljne probavne tegobe, posebno ako se konzumira redovno.
Stručnjaci naglašavaju da povremeno konzumiranje topljenog sira neće ozbiljno narušiti zdravlje, ali redovna upotreba može dovesti do nadimanja, nelagodnosti i problema sa crevima. Umesto toga, preporučuju sireve bogate probioticima, kao što su parmezan i mladi sir, koji pozitivno utiču na crevnu mikrofloru.
Kvalitetan sir koji prolazi prirodni proces fermentacije može biti deo uravnotežene ishrane ali ključ leži u umerenosti i biranju sireva bez suvišnih aditiva.
(Espreso/Najžena/DČ)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




