Lekar otkrio koja riba u konzervi je najzdravija: Čuva srce i odlična je za mozak, jedite je bar 2 puta nedeljno!
Foto: Jiri Hera / Panthermedia / Profimedia

VAŽNO JE ZNATI

Lekar otkrio koja riba u konzervi je najzdravija: Čuva srce i odlična je za mozak, jedite je bar 2 puta nedeljno!

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom

Objavljeno:

Hrana iz konzerve može biti zdrava, a najzdravije su konzervisane sardine. Smatraju se jednim od najboljih izvora morske hrane.

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

„Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

02:14

Lili: Od Kristijana ocekujem da riba toalete kao i prosli put, to je najbolje radio

(Espreso/Krstarica/DČ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.