Da pobedite krvopije! 10 super rešenja za ujede komaraca!  (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

sirće i limun

Da pobedite krvopije! 10 super rešenja za ujede komaraca! (FOTO) (GIF)

Muče vas ujedi i šta god da probate ne možete oterati ove napasti... Ne morate da kupujete sprejeve, najbolje lekove već imate u kući

Objavljeno:

Po čemu se mozak psihopate razlikuje od ostalih? (FOTO) (GIF)

Ne trebaju vam skupi sprejevi ili tečnosti kojima ćete ublažiti svrab, crvenilo i iritaciju kože nakon ugriza komarca. Sve što vam treba već imate kod kuće, a izbor leka ostaje vama.

Da biste olakšali ujede komarca, sprečili nesnosan svrab i širenje ranice posegnite za prirodnim rešenjima - jabukovim sirćetom, belim lukom, medom ili sapunom.

foto: Giphy

1. Sirće

Čim primetite ujed komarca, stavite kapljicu sirćeta direktno na ujed. Ako imate mnogobrojne ujede komaraca koji vam smetaju, napunite kadu toplom vodu i sipajte 2,5 čaše sirćeta, najbolje prirodnog jabukovog sirćeta, i okupajte se. Kupka će umiriti svrb i ublažiti crvenilo.

foto: pixabay.com

2. Suvi sapun

Još jedan jednostavan način kako lečiti ujed komarca je da protrljate mesto ugriza suvim sapunom. Umiriće svrab, ali nemojte zaboraviti da isperete sapun s mesta ugriza.

foto: pixabay.com

3. Soda bikarbona i voda

Još jedan jednostavan lek od kuhinjskih potrepština je pasta napravljena od sode bikarbone i vode. Pastu debelo namažite na ugriz i nakon kratkog vremena ćete osetiti smanjenje otekline i svraba.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.