OVO JE NAJBOLJE POVRĆE ZA VISOK HOLESTEROL: Ekspresno smanjuje MASNOĆE U KRVI, lekari tvrde da DELUJE KAO LEK
Holesterol, Foto: Profimedia

pažnja

OVO JE NAJBOLJE POVRĆE ZA VISOK HOLESTEROL: Ekspresno smanjuje MASNOĆE U KRVI, lekari tvrde da DELUJE KAO LEK

Konzumiranje tri vrste voća i povrća dnevno može pomoći u smanjenju nivoa lošeg holesterola, pokazala je najnovija studija

Objavljeno:

Visoki holesterol može dovesti do srčanih bolesti ili moždanog udara ako se ne drži pod kontrolom.

Konzumiranje tri vrste voća i povrća dnevno može pomoći u smanjenju nivoa lošeg holesterola, pokazala je najnovija studija.

Ovo zdravstveno stanje se najbolje kontroliše lekovima, ali na nivo masnoće u krvi može da utiče i ishrana.

Studija, objavljena u časopisu Nutrition Revievs 2020. godine, pokazala je koliko je važno svakodnevno konzumirati povrće i voće.

A nutricionista Tanja Mehra otkrila je najbolje vrste povrća koje treba jesti nekoliko puta sedmično kako bi nivo holesterola bio niži.

Kelj
foto: Profimedia

Ona je izdvojila spanać, kelj, brokoli, šargarepu, slatki krompir i kupus.

Spanać možete dodati u salate, smutije ili jesti kao prilog, kelj možete koristiti takođe u salatama, zatim supama ili praviti zdrav čips.

Brokoli se može kuvati na pari, pržiti ili termički obrađivati na drugi način, uvek će biti zdrav dodatak ishrani, dok je šargarepu najbolje jesti sirovu kao grickalicu ili kuvanu u supama i čorbama.

Slatki krompir je zdravija i slađa alternativa krompiru i postaje sve popularniji za pravljenje pirea, a kao poslednju namirnicu koja pomaže snižavanju holesterola, Mehra je izdvojila kupus.

Kupus je povrće koje sadrži mnogo vlakana i antioksidanata i ima antiinflamatorna svojstva a najpopularniji je kada se od njega pravi salata.

01:26

VISOK HOLESTEROL NASTAJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Kardiolog: Postoje ljudi koji su naizgled zdravi, a nose rizik od INFARKTA MIOKARDA!

(Espreso/Penzionisani/prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.