DOBRO POGLEDAJTE SVOJE DLANOVE: Ako primetite OVO NA NJIMA, vrlo je moguće da imate OZBILJNO SRČANO OBOLJENJE
Ko bi rekao?, Foto: Profimedia

morate znati

DOBRO POGLEDAJTE SVOJE DLANOVE: Ako primetite OVO NA NJIMA, vrlo je moguće da imate OZBILJNO SRČANO OBOLJENJE

Iako je srce obično dobro zaštićeno od infekcija, bakterije ipak mogu da zaobiđu imunološki sistem i napadnu naš najvažniji organ

Objavljeno:

Endokarditis, retka i potencijalno smrtonosna infekcija unutrašnje opne srca zvane endokard, obično se javlja kada bakterije dođu u krvotok i stignu do srca. Simptomi se mogu razlikovati od noćnog znojenja do oticanja stopala, a drugi znak može biti prisutan na dlanovima.

Ako primetite crvene ili ljubičaste fleke na dlanovima ili prstima, preporučljivo je potražiti savet opšteg lekara, prenosi Mirror.

Početni simptomi endokarditisa slični su gripu i uključuju visoku temperaturu
Početni simptomi endokarditisa slični su gripu i uključuju visoku temperaturufoto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia /

Početni simptomi endokarditisa slični su gripu i uključuju visoku temperaturu, drhtavicu, glavobolju, bolove u zglobovima i mišićima. Bez lečenja, infekcija može oštetiti srčane zaliske i poremetiti normalan protok krvi kroz srce.

Endokarditis se leči antibioticima koji se primenjuju infuzijom i za to će biti potrebno da budete hospitalizovani. Takođe je moguće da će biti potrebna hirurška intervencija kako bi se popravio ili zamenio oštećeni zalistak da bi se drenirao apsces.

Endokarditis je ozbiljno oboljenje, posebno ukoliko se razviju komplikacije, a rano dijagnostikovanje i lečenje su ključni za poboljšanje prognoze stanja.

BONUS VIDEO:

05:41

KAD SAM POSTAO DOKTOR, TO JE BILA KNJIŠKA BOLEST Urolog Milošević: Ako se ne leči na vreme, dolazi se do FATALNOG STADIJUMA

(Espreso / Naj žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.